Det sier den lokale innebandytreneren Ketil Thomassen. Han dro til Luleå med sitt innebandy-trekløver, Leon Bølstad Karlsen, Torstein Walle Thomassen og Martin Dahlseng Eriksen. For dem ble det en nyttig helg med flagget på brystet. Det skjedde under Barents Winther Games i Luleå denne helga.

– Vi tapte henholdsvis 0-5 for Russland, 3-5 for Finland og 2-4 for Sverige. Selv om alle kamper endte i tap, fikk vi mye ros for spillet som vi leverer i gjennom årets utgave av Barentslekene.

Inspirasjon

Thomassen tror også på at turneringsspillet har bidratt til solid motivasjon for det lokale trekløveret.

– Alle tre fikk rikelig med spilletid for et norsk lag som spillemessig sett leverer god innebandy. Dahlseng Eriksen signerte en skåring, mens Walle Thomassen leverte en målgivende, sier Thomassen om turneringen.

Han tror også på at det kan være nye, lokale innebandyspillere som fortsetter tradisjonen med å få med spillere til neste gang Barents Winther Games blir arrangert. Det skjer i finske Oulo om to år.

– Vi har blant annet et par spennende jentespillere i våre rekker. I år er de ikke gamle nok. Men det vil devære om to år, sier Thomassen.

Gode prestasjoner

Harstad hadde også tre svømmere representert under lekene som omfattet 15 idretter.

– Halvard Bygdnes leverte personlig bestenotering med halvannet sekund på sin 100 meter bryst.Det var et sterkt løp. Ti minutter senere sørget han for å svømme 200 meter medley på 2.25,4, som er nok et sterkt løp, sier Harstads Svømmeklubbs trener, Kjetil H. Hansen, som også hadde to svømmere til med seg i bassenget.

– Tina Holmgren Hansen svømmer godkjent på 100 meter butterfly, 100 meter bryst og 200 meter medley. Sofie Jørgensens 100 meter fri var også et greit løp, sier Bygdnes.

I alpint sørget Marthe Grasto Wilhelmsson for to femteplasser i slalåm, som ble arrangert to ganger under lekene i Luleå.

Harstad-spillerne Leonardo Marques og Øystein Næss Alvestad representerte Norges basketballag i turneringa. Det endte med tre strake seirer. Begge fikk godt med spilletid og leverte et godt inntrykk under landskampene.

STERK: Halvard Bygdnes svømte to sterke øvelser under svømmekonkurransen i Luleå.. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FEMTE: Marthe Sofie Grasto Wilhelmsson ble nummer fem i alpinkonkurransens to slalåmrenn denne helga. Arkivfoto Foto: Theodor Karlsen