Det var ikke bare det at Medkila Skilag-løperen var i en klasse for seg selv ute på sin 7,5 kilometer klassisk, og distanserte sine konkurrenter. Det betyr også at Hansen tok sitt åttende strake NNM-gull. Derfor har hun en ganske så utrolig statistikk etter at årets individuelle distanser var gjennomført. Siden hun deltok i sitt første mesterskap som 13-åring, er det ingen andre enn henne som har vunnet individuelle NNM-titler enn den nå 16-årige langrennsløperen.

– Det er jo veldig bra at man klarer å lykkes i dette mesterskapet. Og i dag følge jeg meg i god form. Derfor bestemte jeg meg for å dra av gårde i jevnt hardt tempo, og for å gå mitt eget løp. det er jeg veldig godt fornøyd med å ha klart, sier Hansen.

Medalje-bonanza

Hun var på ingen måte alene om å imponere denne lørdagen i Mosjøen.

– Vi har nordnorske mestere i fleng. Og for meg som trener er det fantastisk morsomt å være en del av dette. Mange løpere viser stor framgang og leverer noen kjempeprestasjoner i dag, sier Medkila Skilag-trener Øyvind Hansen.

Dagen begynte med at Kilkam-løperen Ask Jørgensen hentet hjem det nordnorske mesterskapet i 13-årsklassen. Deretter kom Nora Mikkelsen som et skudd på sin klassiske 3,75 kilometer. Så sørget Noah Nielsen Nylund for å hente hjem seieren i gutter 15-årsklassen, mens Herborg Skjelle tok sitt andre sølv i mesterskapet i 17-årsklassen.

– Oppreisning

For Torgeir Sulen Hovland ble også dagen langt bedre enn hva han beskriver gårsdagen som.

– For min og lagets del var fredagen en liten fadese. Derfor var det godt å få en liten opptur under lørdagens renn, sier løperen som representerer Kvaløysletta Skilag.

Under lørdagens 30 kilometer klassisk fellesstart beskriver Sulen Hovland et spesielt renn.

– Det la seg en god del snø i løypa før start. Derfor ble det også en klar fordel å ligge bak og lure i stedet for å dra, sier han om startfasen av løpet.

Halvveis hadde sporet blitt langt glattere i sporet. Da var det også slutt på lureløpet.

– Jeg og Martin Mikkelsen satte fart fremover og klarte ganske fort å bryte oss løs fra resten av gruppa. Vi vekslet på å dra i front, og holdt god avstand til gruppa bak oss. Så ble det spurtoppgjør om seieren. Da klarte jeg å være en liten meter foran, sier Sulen Hovland.

Dermed kan han kalle seg selv nordnorsk mester etter at målfotoet var fremkalt.

– Hvor mye betyr en seier i NNM når man har en rekke store renn å forberede seg til gjennom sesongen?

– Den betyr en god del. Uansett om man kanskje går viktigere renn som senior, så ligger det jo litt prestisje i duellen når mange står på startstreken. Formen har egentlig vært ganske ujevn for min den siste tida. Da er det greit å se at klassiskformen er grei på slutten av sesongen.

Etter NNM er det kun NM - del 2 i Alta som gjenstår på det aktive programmet denne sesongen. Det går av stabelen 5.-8.-april.

VANT: Nora Mikkelsen (i midten) gikk helt til topps i 14-årsklassen under lørdagens klassiske fellesstart. Foto: Bård Mikkelsen
SEIRET: Noah Nylund (i midten) ble dobbel NNM-vinner under årets nordnorske mesterskap. Foto: Patrick Nylund
MESTER: Ask Jørgensen sørget for at Kilkameratene også fikk en nordnorsk mester i Mosjøen. Jørgensen vant lørdagens klassiske fellesstart i 13-årsklassen. Foto: Arve Jørgensen