Det kan man konkludere med etter at Lofoten slo Skånland 3–0 på straffer under første runde av NM-kvaliken på Harstad stadion lørdag ettermiddag. Det måtte straffer til for å skille lagene etter at det sto 1–1 etter 120 minutter på Harstad stadion.

Sjansesløseri

Med straffemiss tidlig i første omgang fikk SOIF-trener Tor-Anders Hustad se laget sitt bomme på fem straffer i løpet av kampen.

– Jeg synes vi er gode og mye bedre enn Lofoten i store deler av kampen. Vi skaper sjanse på sjanse, men det hjelper lite når vi ikke klarer å skåre mål. Det går nok ikke an å vinne fotballkamper når man bommer på fem straffer, sier Hustad.

Lofoten tok ledelsen på en kontring etter elleve minutter. Steffen Sundklakk skåret alene med Odd-Erlend Pettersen. Etter det hadde Lofoten lite å by på offensivt og ble trykket av SOIF i store deler av kampen.

– Til tross for at vi taper ufortjent er jeg fornøyd med hvordan vi fremstår og måten vi spiller på, spesielt i første omgang. Jeg kan allerede se nå at vi har og kommer til å ta flere steg fram mot neste sesong. I dag jobber vi knallhardt i 120 minutter. Det var lett å se at vi var bedre trent enn Lofoten, sier treneren.

Flere stolpeskudd

SOIF-benken kunne fortvile over to stolpetreff og flere misbrukte sjanser. Hustad fryktet at det kunne bli tap når det nærmet seg straffesparkkonkurranse.

– Det lå litt i kortene at Lofoten skulle dra det i land når vi bommet på så mange sjanser som vi gjorde. Det føltes litt som om vi hadde alt å tape og de hadde alt å vinne.

I fjor tok SOIF seg til andre kvalikrunde til NM-cupen. Tapet for Lofoten gjør at det heller ikke blir NM-fotball på SOIF dette året.

– Vi vet og har pratet om hvor mye det ville betydd for klubben. Spesielt er det økonomiske aspektet ved å komme langt i cupen viktg spesielt økonomisk, sier Hustad om det sure cup-tapet mot Lofoten lørdag kveld.