For yngstebror Mikkelsen var det nemlig offensivitet å spore da han sto på startstreken og skulle ut for å kjempe over den relativt kvikke øvelsen 7,5 kilometer fristil. Han har nemlig levert sine beste innsatser innenfor klassiskdisiplinen. Likevel var det ingen tvil om at Mikkelsen hadde ambisjoner.

– Men jeg må si at dette kom på meg som en overraskelse, sier den ferske nordnorske mesteren.

Klar for å kjempe

Han la ut i et solid tempo, og ble tidlig sekundert mot hurtigtogene i seniorklassen. Og midt på andrerunden fikk han tilbakemeldinger om at det var han som ledet an i racet om seieren.

– Selv om formen føltes god, så hadde jeg ikke trodd dette. Men løypene i Mosjøen var glimrende. Her var det snakk om porselenstrasé. Da var det bare å gi jernet, sier 22-åringen som sist ble individuell nordnorsk mester som 18-åring.

Kun en løper ble for tøff for den Tromsø-baserte løperen fra Medkila Skilag. Kun Espen Sundsvik fra trønder-klubben Frol IL var raskest på årets første NNM-distanse.

– Hva tenker du om din satsing på langrenn i tida framover.

– Jeg har den holdningen at jeg vil gi det jeg har for å bli så god som mulig på ski. Derfor satser jeg med redusert studiebelastning på sida. Men studiene er viktigst. Det er jo dette man skal leve av. Kun et fåtall kan gjøre dette som langrennsløper, sier Mikkelsen.

Tøffe tak

Lørdag er det ventet en styrkeprøve i løypene i Mosjøen. Da er det 30 kilometer fellesstart som står på programmet.

– Det er meldt litt snø i morgen. Derfor kan det bli tøffe forhold, og vanskelig å gå i fra feltet. Det blir et spennende løp, sier Mikkelsen.

I dag var det kun Bossmo og Yttern-løper Rolf Einar Jensen som skilte de to Mikkelsen-brødrene. Derfor henviste han eldstebror til bronseplass.

– Jeg åpnet ganske bra, men gikk meg pinne stiv midtveis i løpet. Jeg ga det i hvert fall et ærlig forsøk. Men man får satse på at lørdagens tremil passer meg litt bedre, sier bronsevinneren.