For å komme dit må innebandygutta stå igjen som vinnere etter helgens nordnorske sluttspill. Det finner sted i Alta. Vertsklubben er sammen med Karasjok sett på som Harstads store utfordrere, mens Bodø, TSI og BK9000 er regnet som outsidere.

Konsentrerte

Landsdelsmesteren skal spille om opprykk til eliteserien. Den finner sted i Langesund 7.-8. april. Spillende trener Mika Heikurainen har en plan om å ta Harstad med seg dit.

– Vårt mål er å rykke opp, men vi må være konsentrerte om en ting av gangen. Først handler det om å prestere godt nok for å vinne sluttspillet i Alta, sier Heikurainen.

Han er klar over at spillere ser lenger fram enn de nærmeste to dagene.

– Jeg vil tro at spillere i flere klubber, også hos oss, allerede tenker på elitekvalifiseringen og mulighetene der. Jeg er likevel ikke redd for at det går ut over prestasjonene i helga.

Ekstra eliteplass ledig

Fredag kom nyheten om at Haugerud trekker seg fra eliteserien, og har fått godkjent en søknad om at laget flyttes til 2.-divisjon. Dermed frigjøres en ekstra plass i toppdivisjonen. Med andre vil tre av fire i opprykkskvalifiseringen få eliteplass til høsten.

– Det gjør ting lettere, men vi må uansett kvalifisere oss. Jeg syns det er synd for Haugerud at de ikke kan fortsette i eliteserien når laget er sportslig kvalifisert og dermed fortjener å spille der, understreker Heikurainen.

Hvis Harstad vinner i helga, vil eliteseriens nestjumbo Bækkelaget, Nor 92 fra 1.-divisjon Østlandet og Trygg/Lade fra Trondheim være motstandere i elitekvalifiseringen. Da kan én seier være nok for å ta seg tilbake til det gode selskap etter nedrykket i februar i fjor.

– Vi tenker ikke slik. Harstad går på banen for å vinne alle kamper, sier Heikurainen.

Favoritter

Denne helga er den eneste som betyr noe i landsdelen inneværende sesong. Ettersom det er fire plassen til lagene fra Troms/Nordland-avdelingen, var det aldri spørsmål om Harstad ville ta seg til sluttspillet, og Harstad vant serien lett.

– Vi har ventet lenge, og er veldig spente. Vi vet at Alta og Karasjok vil gi oss tøffe kamper. Spesielt Alta har fått inn en del forsterkninger. Det er i utgangspunktet et åpent spørsmål om hvilket lag som er sterkest, men jeg mener vi bør ha favorittstemplet med bakgrunn i vår erfaring fra eliteserien, sier Heikurainen.

For første gang i sesongen stiller Harstad med fullt mannskap. Også nykommer Kaspars Grundsteins er på plass fra Latvia og skal debutere.

AVSLAPPET: - Vi skal gjøre vårt beste. Dersom det er godt nok, blir det elitekvalik i april, sier trener Mika Heikurainen. Foto: Ivar Hjelvik