En seksårsavtale ble signert torsdag ettermiddag i selskapets lokaler i Kanebogen. Tiangruppen er blitt et av Harstads store eiendomsselskaper, og forvalter blant annet eiendom fra Finnmark i nord til Sørlandet i sør.

Kjøper tid for svake grupper

Tiangruppen skyter 1,5 millioner kroner i fotballhallen i Kilbotn. En halv million går direkte til egenkapitalen, mens den resterende millionen er knyttet til navneretten, profilering og leie.

Selskapets administrerende direktør er Morten Sørgård. Han forteller bakgrunnen for engasjementet

– Vi syns det er positivt å gjøre noe for barn og ungdom spesielt, samt breddeidretten, sier Sørgård.

Sammen med sin egen styreleder Karl Aksel Vik poengterer Sørgård at hallen også skal komme andre grupper til nytte enn ordinær idrettsungdom.

SAMARBEID: Styreleder Finn Håkon Jørstad i Kilkam og administrerende direktør Morten Sørgård i Tiangruppen har fått på plass en samarbeidsavtale for fotballhall i Kilbotn. Bak dem står styreleder Karl Aksel Vik, direktør Bjørn Isaksen og eier og styremedlem Mona Thrane Sørgård i Tian Eiendom, og Thomas Rørnes fra sponsorgruppa i Kilkam.

– Vi ønsker å tilby løsninger til de svake i samfunnet, om det er folk med diagnoser, rusproblemer, utviklingshemmede eller andre, gjennom å gi dem halltid. Det handler rett og slett om å gi et tilbud til de som kanskje ikke er helt som de fleste andre, sier Sørgård og Vik.

– Overveldende

Hallprosjektet i Kilbotn tilføres egenkapital i 2018 og 2019, mens en femårig leieavtale løper fra 2020. Tiangruppen har opsjon på videreføring av avtalen.

Kilkams styreleder Finn Håkon Jørstad sier klubbens hallprosjekt har fått et gigantisk løft.

– Avtalen har to hovedelementer, og for oss er nettopp dette viktig. Det nytter ikke bare å ha egenkapital på plass. Vi må også sikre driften. Begge deler må vi ha kontroll på før vi kan stikke spaden i jorda. Vi spiller ikke rulett verken med klubben eller noe som helst, sier Jørstad.

For kort tid siden stilte Kilkam spørsmål om det var grunnlag for å jobbe videre med prosjektet. I løpet av kort tid er store avtaler kommet på plass, sist med 1,5 millioner fra Tiangruppen.

– Dette er overveldende, og den er historisk i vår region. Jeg er ydmyk i forhold til at noen vil hjelpe oss på denne måten. Jeg finner nesten ikke ord. Fantastisk, sier Jørstad.

– Hvor mye nærmere målet er Kilkam etter denne avtalen?

– I denne fasen av arbeidet er denne avtalen den klart viktigste å få på plass. Så skal det sies at alle avtaler er betydningsfulle. Vi turte gå videre og sette trøkk på prosjektet da gavefondet til Sparebank1 Nord-Norge i januar ga 500.000 kroner. Denne avtalen med Tiangruppen gir oss virkelig et skyv med tanke på realisering. Prosentsjansen for å få en fotballhall i Kilbotn spratt kraftig opp, for å bruke terminologien til den gamle landslagssjefen Egil Drillo Olsen, sier Jørstad.

Fremdrift

Kilkam har i løpet av få dager solgt andeler for 74.000 kroner til medlemmer og andre sympatisører. Her ventes det inn mer. I løpet av kort tid skal klubben i gang med salg av hallreklame. Parallelt jobbes det med å få kunngjort en reguleringsendring som må på plass. Målet er å få på plass så mye egenkapital at hallen kan bestilles før 1. mai.

– En tentativ fremdriftsplan er å igangsette masseutskiftning og lage en anleggsvei så fort Kilkam cup er avviklet i juni. Så håper vi på fundamentering og halloppføring i løpet av høsten, men det fordrer at vi får en enda større økonomisk trygghet slik at vi tør skrive under leverandøravtaler, sier Jørstad, som er glad for at Tiangruppen vil bli en betydelig leietaker i hallen.

– Når hallen først står der, er det bra at den tas i bruk i så store deler av døgnet som mulig. Tiangruppen ønsker tilgang for egne aktiviteter, og vil tilrettelegge for bruk på dagtid og i helger for svake i samfunnet. For Kilkam er dette en ypperlig partner, og deres bruk vil ikke komme i konflikt med Kilkams aktiviteter, sier Jørstad.