Det sier Bendik Brodtkorb Myhrer før han og resten av Griffen setter kurs for Oslo. I helga venter fire kamper mot Centrum, Nidaros, Norberget og Ullern. Plasserer griffen seg blant de to beste på tabellen, har de også retten til en plass i neste sesongs BLNO. Og Brodtkorb Myrer satser på at langsiktet er godt innstilt.

– Det er vanskelig å si hvordan dette går. Vi har en god gruppe som spiller basket i byen om dagen. Noen unge og noen alt for gamle, humrer guarden som var kjent for å prikke inn trepoengere på elitenivået for Harstad Vikings for et drøyt tiår siden.

– Jeg tror at vi kan prestere på et veldig godt nivå på vårt beste. Så er vi også veldig usikker på hva som møter oss av motstand, sier skytteren.

Offensive takter

Det støttes opp av tidenes basketball-legende i Harstad , Jeff Rogers.

– Det blir spennende å se hvordan dette går. Vi møter en rekke unggutter, men har jo en god del veteraner med erfaring fra nivået. vi skal bite fra oss, sier Rogers.

– Men skal dere vinne ved offensivitet eller skal dere ha fokus på å forsvare kurven?

– Vi skal forsvare oss når vi må. Men taktikken vil jo være å skåre flere poeng enn våre motstandere, sier Rogers.

Han legger heller ikke skjul på at han er full av motivasjon for å vise seg fram fra sin beste side.

– Jeg kom dessverre i skade for å lese noen facebook-kommentarer på Bendiks konto, der noen skrev at vi kom til å ende på en klar femteplass. Det sørget for at det ikke er noe å si på motivasjonen før helga, sier Rogers.

Trenerduo på plass

Adam Finstad har vanligvis rollen som spillende trener for Griffen. I helga har han gitt i fra seg trenervervet for å konsentrere seg om oppgavene på parketten.

– Tore Berset skal lede laget i gjennom helga fra trenerbenken. Han har BLNO-erfaring, kan mye basketball og kjenner til alle spillerne. Han har også med seg Espen Restad Hanssen som assistent, sier Finstad.

Han tror at denne helgas prestasjoner kan være et viktig steg i riktig retning for lokal basketball.

– Dette vil være en ny mulighet til å for alvor sette basketballen tilbake på det lokale idrettskartet. Tida da det var elitebasket i Harstad var jo helt spesiell. Det ble skapt idrettsfester som har manglet sidestykke siden den gangen. Derfor er jeg sikker på at dette vil gi byens basketball et løft, uavhengig av helgas sportslige resultat, sier Finstad.

TRENER: Tore Berset leder Griffen når de står klar til BLNO-kvalik i Apalløkkahallen denne helga. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø