Norgesmesterskapet i langrenn for junior innledes fredag på Steinkjer. Fra Medkila Skilag stiller Herborg Skjelle, Sivert Østberg og Sigve Bornø Novstad, mens trioen Linn Elise Winther Torbergsen, John Henrik Winther Torbergsen og Kristian Løftingsmo må holde seg hjemme grunnet sykdom.

– Problemet er forkjølelse, men vi stiller med tre løpere som alle kan hevde seg på en god dag, sier skilagsleder Jon Arne Torbergsen.

Troppen til Troms skikrets som helhet er redusert med 11 løpere, opplyser Birgitte Gustavsen i kretsen.

– Løperne er sykdomsplaget, og for mange har det sittet lenge i kroppen slik at NM ryker. Vi har likevel en sterk tropp, sier Gustavsen.

I Fjell Skilag, som har eget reiseopplegg på siden av Troms-troppen, er det bedre stilt. Oda Johanne Andreassen har meldt forfall, mens Amalie Storjord Tovås tidlig ga beskjed om at hun velger å stå over NM. De øvrige fem løperne skal i aksjon både fredag og lørdag. Disse er Ida Storjord Tovås, Einar Mikal Andreassen, Marcus Åshovd og tvillingene Marte og Trine Agersborg Skånhaug.

Basert på norgescupen så langt er forhåpningene størst til Skjelle fra Medkila og Storjord Tovås fra Fjell, som er på 15. og 16.-plass totalt i cupen. Riktignok er de fleste poengene tatt i sprint. Denne helga står ikke denne øvelsen på programmet.