De 44 plassene ble raskt tatt av unge jenter og gutter i 6-11-årsalderen, som har hatt tre lærerike dager hos Harstad Håndballklubb i Stangneshallen.

Karina Lindstrøm har hatt det sportslige ansvaret for skolen, som er et nasjonalt tiltak i regi av forbundet. Harstad er en av fire arrangører i landsdelen.

– Vi hadde 20 unger på venteliste og ytterligere 15 som ikke kom på den en gang, sier Lindstrøm.

Barna har vært i hallen seks timer hver dag, og har både tatt teknikkmerket, enten i rødt, bronse eller sølv, i tillegg til å jobbe med pasninger, finter og forsvarsspill.

Instruktørene kom i hovedsak fra seniorlagene. Profiler som Lindstrøm, Anette Linaker Olsen, Lennart Edvardsen og Espen Saue stilte opp. Det gjorde også Benedicte Haraldsdatter Ursin, som i hverdagen trener både J10, førsteklassinger og lekepartiet. 13-15-årsspillere var med som hjelpeinstruktører. Ekstra populær blant guttene var Saue, som ble invitert på klubbtrening i Lia-Brage av fornøyde unggutter.

– Hver enkelt deltaker har fått tett oppfølging og mer oppmerksomhet enn det en ensom trener får til på ei ordinær økt, sier Lindstrøm.

POPULÆR: Amund Henningsen fra Lia-Brage sammen med instruktør Espen Saue. Foto: privat