Tre løpere - lik fart

Tre Harstad-løpere sto på startstreken under lørdagens Skandinavisk Cup-renn i Granåsen. De gjennomførte langrennet akkurat like fort.

LIKT: Martin Mikkelsen (t.v.) og Eirik Mikkelsen ble henholdsvis nummer 30 og 31 under lørdagens 10 kilometer i Granåsen. To tideler skilte brødreparet. Arkivfoto:  Foto: privat

BEST: Torgeir Sulen Hovland plasserte seg på 29. plass lørdag. Det gjorde han til beste lokale løper med knapp margin. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Det er i hvert fall veldig nær sannheten da distansen 10 kilometer klassisk var gjennomført lørdag ettermiddag. Da plasserte Torgeir Sulen Hovland seg på 29.-plass da han brøt målstreken. Det var bare seks tideler raskere enn Martin Mikkelsen på plassen bak. Ytterligere to tideler bak fulgte Eirik Mikkelsen på 31.-plass.

– Dette var spesielt, og noe som vi har flirt litt av etter løpet, sier Eirk Mikkelsen.

Sterk tid

Selv om han var den som måtte ta til takke med den svakeste lokale plasseringa i lørdagens konkurranse, var han den av løperne som viste det største forbedringen fra løp tidligere i sesongen. Og yngstebror Mikkelsen leverte et kjempeløp fra et tidlig startnummer under lørdagens løp.

– Jeg hadde jo som taktikk å gå ganske aggressivt til verks på den korte distansen som sjelden er på programmet. Likevel er løypene i Granåsen av det krevende slaget. Likevel hentet jeg ny energi og motivasjon av de oppløftende sekunderingene som jeg fikk underveis, sier Mikkelsen om sitt første Skandinavisk Cup-løp noensinne.

Han legger heller ikke skjul på at det hadde vært enda morsommere å snike seg de nødvendige tidelene foran sine lokale konkurrenter.

– Men jeg er likevel veldig godt fornøyd med løpet i Granåsen, sier Mikkelsen.

Hard konkurranse

Han får også ros fra broren Martin etter løpet i Granåsen.

– I forhold til utgangspunkt og tidligere prestasjoner, så synes jeg at det er Eirik som leverer det beste løpet av oss denne lørdagen. Selv mener jeg at løpet er helt greit i dag. Konkurransen er knalltøff. Har man ikke dagen, så ender det med at man raser nedover på resultatlista. Men i dag er det få sekunder både oppover og nedover på resultatlista.

Søndag starter de tre løperne samtidig under 15 kilometer jaktstart i fristil.

– Man vil jo prøve å plukke noen plasseringer her. For her blir det tett med løpere. De første fem kilometerne av løpet vil nok dreie seg om å manøvrere seg til en grei posisjon. Så får vi se, sier eldstebror Mikkelsen.