185 deltakere i årets utgave av Kvæfjordrennet:

Minutter foran de andre

Håkon Mikalsen vant suverent under årets utgave av Kvæfjordrennet. Nå håper vinneren at Kvæfjordrennet blir godkjent som seedingsrenn for Birken og Vasaloppet.

TØFF KONKURRANSE: Sindre Torbergsen måtte nøye seg med en andreplass etter at Håkon Mikalsen fra Norreisa vant herreklassen suverent. Alle foto: Theodor Karlsen 

sport

Håkon Mikalsen fra Nordreisa IL fullførte det 24 kilometer lange rennet på nøyaktig én time og ett minutt, og han var derfor tre minutter og 31 sekunder foran neste konkurrent. At den tidligere verdenscup-deltakeren skulle reise hjem med seieren lå nok i kortene på forhånd.

– Jeg hadde forventet å vinne. Dette er god trening mot viktigere renn senere i vinter. Det er Birkebeinerrennet og Reistadløpet jeg satser mot. Jeg skulle egentlig gå Skandinavisk Cup i Trondheim, men jeg valgte å være hjemme og satse på treninga, sier han.