Hun hadde ambisjoner om å kjempe blant de beste over fem kilometer klassisk fredag. Men slik gikk det ikke. På en middels dag til henne å være, leverte hun et løp av litt svakere standard enn hva man har vært vant til de siste årene. Derfor endte mesterskapets eneste klassiskløp med en 24.-plass.

– Dette var jeg ikke fornøyd med. Kroppen fungerte dårlig etter at jeg har vært litt småsyk den siste tida. Når det er duket for å møte landets beste løpere, så er man nødt til å være i form. Derfor klarte man ikke å lykkes her. Det er selvfølgelig kjipt å ikke lykkes her. Men samtidig var jeg ikke lenger bak enn at jeg vet at jeg hadde kjempet lenger opp på resultatlista om man hadde vært i bedre slag, sier Hansen.

La det bak seg

Etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg, var Hansen klar på at dette løpet ikke skulle påvirke henne ytterligere.

– Jeg bestemte meg for å legge dette bak meg. Dette var ett svakt løp, og det var noe som jeg uansett ikke får gjort noe med. En dårlig prestasjon skulle ikke få ødelegge min helg, sier Hansen.

Hun fant fram skøyteskiene og stilte til start da det var klart for lørdagens fristilsprint.

– Jeg gikk vel en høvelig grei prolog, hvor jeg endte på 21. plass. Da var det klart for kvartfinale. Selv om jeg var helt i nærheten av å gå videre til semifinalen, var detr alt i alt en fristilsprint som jeg var greit fornøyd med. 15. -plass i denne sprinten er en grei plassering. For sprint er jo stort sett noe som man går få ganger i året. Dette var årets første spint for meg. Derfor blir jo dette en veldig spesiell øvelse som man strengt tatt ikke øver så mye på. I det perspektivet er jeg godt fornøyd med lørdagens løp, sier Hansen.

Sterk stafettetappe

Årets Hovedlandsrenn ble avsluttet med stafett for Troms 1 søndag. Da skulle hun bekle tredjeetappen til sitt lag. Og da ble helga avsluttet med en skikkelig opptur for Hansen.

– Det ble en positiv avsluting på helga for min del, sier Hansen om fristiletappen på 3,75 kilometer.

– Jeg mottok klappet på ryggen som nummer 16 ut i fra stadion i Lygna. Men her klarte jeg å holde høy fart gjennom løpet, og følte at det fløt bra. Jeg klarte å passere sju lag på veien, og sendte min lagvenninne av gårde som nummer 10, sier Hansen om laget som til slutt hentet hjem åttendeplassen i konkurransen.

Derfor ble stafetten en opptur som hun tar med seg videre denne sesongen.

– Jeg er positiv til tida som kommer, og føler at jeg har god motivasjon til å prestere på et godt nivå i tida framover, sier Hansen.

Store mål

Nå venter en rolig helg på Hansen, før hun igjen skal møte på nasjonal motstand om to ukers tid.

– Da er det konkurranse i Holmenkollen som står på dagsordenen. Her dreier det seg om Holmenkollstafetten, hvor jeg skal gå stafett for Troms. Det blir bra.

Uka etter er det klart for årets utgave av NNM i Mosjøen. Da har Hansen planer om å vise at hun hører til blant landsdelens beste løpere når det kommer til 16-årsklassen.

– Jeg har jo klart å hente hjem NNM-titler tidligere, og håper jo på at det er mulig å i hvert fall kjempe om medaljene i min årsklasse. Når man står på startstreken, så går man jo for gull. Så får vi se hvordan det ender. Mot slutten av sesongen dreier dette seg om det viktigste målet den gjenstående sesongen.

– Motivert

Langrennstalentet fra Medkila Skilag har også ambisjoner som langrennsløper på litt lengre sikt.

– Jeg merker at motivasjonen er veldig sterk for tida. Jeg ehar hele tida sett lengre enn mot, årets sesong, og er klar på at det vil dukke opp en rekke muligheter i min første sesong som junior. Sånn sett venter det flere store skirenn da enn hva som er tilfellet for denne sesongen. Derfor vil jeg også jobbe hardt i tida framover, sier Hansen.