Slik beskriver Arnt-Børge Trane det som han opplever fra sidelinja etter at han så Sander Finjord Ringberg sette inn kampens eneste mål.

– Det er sjelden man blir målløs. Men det var det all grunn til i dag. Det Sander gjør i situasjonen hvor han skårer er fantastisk, sier Trane, før han utdyper nærmere.

– Sander får ballen på midtbanen og starterå føre ballen. Han dribler av tre spillere, før han kommer alene med deres målvakt. Da vender han også bort han, før han bare har å sette ballen i tomt nett, sier Trane om skåringen i det 20. minutt.

– Får øvd oss

Selv om det ikke er resultatet som har hovedfokuset i en treningskamp, så er det likevel viktig å vinne fotballkamper.

– Vi framstår først og fremst som et veldig godt kollektiv i dag. Det var en av de viktigste sakene som vi hadde fokus på denne helga. Det handler om aspekter som å ha struktur i laget og å være gjerrige når vi leder. Dette er eksempler på elementer som vi bruker tid på i treningsshverdagen, og som vi også får til i kampsammenheng, sier Trane.

Han legger også vekt på det faktumet at HIL ikke slipper inn mål i løpet av helgas kamper.

– Det er godt jobbet. Jeg synes også det er viktig å framheve at vi har en flink fyr som hovedtrener. Han er en veldig god formidler av budskap til laget. I den sammenhengen er det også veldig gledelig å se at laget tar med seg beskjedene ut på banen, og lykkes med det som vi skulle øve på, sier Trane.

– Et stykke igjen

Selv om inntrykket fra helga i all hovedsak var positivt, legger ikke Trane skjul på at det fortsatt mangler litt på toppformen.

– Jeg tror ikke at Finnsnes produserer en eneste sjanse i dag. Og jeg synes at vi har vært spillemessig best i begge helgas kamper. Så opptrer vi kanskje litt stresset i kampens siste minutter i dag. Men vi lykkes godt med det som vi skulle øve på, sier Trane.