Skillingstad kom rett fra fredagens kombinertkonkurranse til langrennsstadion. Etter en god prestasjon til sjetteplass da, var han klar for å vise fram at tempoet som han satte opp i langrennsløypa ikke var noen tilfeldighet. Det fikk løperen fra IF Kilkameratene vist til fulle under lørdagens sprint.

– Jeg må si meg veldig godt fornøyd med sprinten i dag, sier Skillingstad.

Perfekte løyper

15-åringen legger ikke skjul på at lørdagens sprint foregikk i det som var perfekte løyper for hans del.

– Det var raske løyper hvor farten var høy hele veien. I sluttfasten var det en typisk padlebakke, som også passet meg godt, forklarer Skillingstad.

I den viktige prologen følte han selv at han fikk en god start på dagen.

– Jeg klarte å holde relativt høy fart i det korte og kuperte løypa.

Løperen fra Kilkameratene plasserte seg på 20.-plass i prologen etter at vel 300 løpere hadde passert målstreken.

– I kvartfinalen ble det imidlertid stopp for min del. Da var det veldig viktig å komme ut fra start i en god posisjon. Det lyktes jeg ikke helt med. Jeg ble liggende bak de tre raskeste, og lyktes aldri med å klare og slå meg forbi noen av dem, sier Skillingstad og utdyper:

– Men jeg er godt fornøyd med dagen. Selv om jeg har vært syk og hanglet litt i perioder, så skal jeg ikke klage på det.

Holmenkollstafett

Etter søndagens stafett for Troms 1, står Skillingstad overfor nye utfordringer.

– Om to uker skal det gås ungdomsstafett i Holmenkollen. Da får man igjen muligheten til å møte på Norges beste utøvere til ny duell, selv om det blir på en litt annen måte, sier den jordnære Kilkam-løperen.

Uka etter er det nye utfordringer som står for tur. Da skal Kilkam-løperen, som i mange å har vært skikretsens beste løper i sin årsklasse, overfor sesongens andre store målsetting.

– Det blir spennende å se hvordan det går. Men løpene her tar jeg litt som det kommer. Så får vi se. Der og da går man selvfølgelig alltid for seier, sier fjorårets gullvinner i NNM.