Det sier IK Hinds leder Tor-Charles Holmgren, og ser bort på kona Anne Kristiansen. Etter 16 år i IK Hinds lederstol, følte han nå at det var på tide å ta et steg til siden.

– Jeg føler at vi har kommet til et punkt hvor det er greit å overlate lederansvaret til andre. Man har vært i kontinuerlig tjeneste i 16 år. Det har også betydd at man har lagt ned et stort antall timeverk for klubben, sier Holmgren, og utdyper:

– Jeg tipper at det er snakk om at dette har utgjort et halvt årsverk hvert eneste år.

Familieprosjekt

Selv om det alltid har vært Tor-Charles som har påtatt seg styrevervet i klubben, legger han ikke skjul på at det hadde vært vanskelig å gjennomføre et såpass omfattende arbeid uten at både han og kona brant for dette.

– For oss har dette falt seg naturlig. Både jeg og Anne har levd med friidretten siden man var en neve store. Siden vi begge kom fra friidretten, så ble det etter hvert naturlig å vie seg til friidretten. Spesielt når man også fikk barn som hadde interesse for friidretten, sier Holmgren.

Han var styremedlem og nestleder i flere år, før han tok over ledervervet i IK Hind tilbake i 2002. Da var det en klubb som fullstendig manglet struktur.

– Jeg husker at vi ble oppringt av Knut Bjørklund fra Troms Idrettskrets. Han sa at det var like før man måtte sette kroken på døra for framtidig virksomhet tidlig på 2000-tallet.

Anleggsutvikling

Da de først satte i gang med sin involvering i klubben, ble duoen møtt av en klubb på randen av nedleggelse.

– Det fantes ikke organiserte treninger. Jentejoggen ble drevet som en stat i staten, mens det ellers ikke var noen form for aktivitet i klubben. Derfor startet vi opp med treninger allerede sommeren 2000, erindrer Holmgren om den første tida.

Den første tida var Kanebogen stadion klubbens hjemmebane. Men samdriften med skøyteklubben lot seg ikke gjøre. Grunnet ikke-forsvarlige forhold mistet Kanebogen stadion sitt stadionsertifikat som friidrettsarena. Men da Holmgren pekte på muligheten for å anlegge ny friidrettsbane på Stangnes, ble banen anlagt relativt raskt.

– Dette flotte anlegget er nok milepæl nummer en for vår del. Vi har fått et fantastisk anlegg. Og det har også vært vår motivasjon for å påta oss større mesterskap.

Junior-NM

Sommeren 2017 fikk de endelig sin mulighet til å arrangere sitt store mesterskap. Da kom eliteutøvere som sprinteren Jonathan Quarcoo og kasteren Svein Kjetil Skagestad til Harstad for å konkurrere om norske juniormesterskap.

– Vi opplevde en stor velvillighet fra naboklubber, sponsorer og klubbens medlemmer. Og det var fantastisk å jobbe med noe som drives fram av en positiv «ja-stemning». Så må også Harstad kommune trekkes fram som en førsteklasses samarbeidspartner, sier Kristiansen.

Klubbutvikling

– Klubbens medlemstall var 50 da du kom inn i klubben. Nå er det 250. Hva mener dere er årsaken til klubbens vekst?

– Vi har gradvis klart å utvikle klubben. Samtidig har vi også låst mye tid opp mot friidretten. Vi har eksempelvis ikke reist på ferie om det var noe som krevde oss i friidrettsklubben.

De er samtidig rask med å understreke at Hind etter hvert har fått tilført en rekke nye ressurspersoner i senere tid.

– De første årene var det oss og noen få ivrige foreldre som sto for virksomheten. Men man har klart å utvikle klubben, og stadig fått på plass nye funksjoner. Og det siste klubbstyret vårt tror jeg må være det beste som vi noen gang har hatt. Samtidig har samholdet, den unisone støtten for jobben og at man har dratt lasset sammen mot et felles mål vært viktige ingredienser for vår suksess.

JUNIOR-NM: Tor Charles Holmgren har opplevd mye i sine 16 år som Hind-leder. En av de største var junior-NM på Stangnes friidrettsbane i 2017. Her fotografert mens Jonathan Quarcoo løper inn til NM-tittel. Arkivfoto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik