HIL er leietaker i kommunale idrettsanlegg, og får i likhet med andre gratistimer for lag i aldersbestemte årsklasser. 8. desember 2016 vedtok politikerne i Harstad et toårig prøveprosjekt der trening ikke skal koste noe for barn og ungdom i kommunens anlegg. Forutsetningen er at klubbene setter ned enten medlemskontingent eller treningsavgift. HIL reduserte ikke prisen for målgruppen i fjor, og foreslår nå ei økning på inntil 400 kroner.

Begrunnelsen til HIL er at kontingentene har vært uendret i mange år, og at sammenlignbare klubber har et høyere avgiftsnivå. Dessuten tilsier klubbens økonomiske situasjon at behovet er til stede.

I fjor sørget fem av de største brukerne av kommunale anlegg for å kutte i avgiftene. Sju gjorde ingenting, mens to klubber la på prisen for sine medlemmer.

Både klubber og idrettsrådet advarte mot å gå imot politikernes vedtak, og er redd avtalen, som er initiert av idretten, ikke vil bli videreført neste år.

– Vi må følge opp den inngåtte avtalen mellom idretten og kommunen, sa Hilde Lilleng da et flertall av klubbene i fjor ga blaffen i avgiftskutt.

HIL kan komme seg unna ved å la barn og unge trene i klubbens egen hall, mens tidene i kommunale anlegg kun benyttes av seniorlag. Sistnevnte må betale full pris.