Laget vant 11 av 12 kamper og var ubeseiret i 2.-divisjonsavdelingen for Troms og Nordland. 17.-18. mars skal det avgjøres hvem som vinner sluttspillet i Nord-Norge. Mesteren går videre til eliteseriekvalifisering.

Harstads ambisjoner er å gjøre oppholdet på regionsnivå kortest mulig etter nedrykket fra eliten på denne tiden i fjor.

Tre kamper

For å stå best mulig rustet er laget på plass i Latvia for en treningsleir.

Sportslig leder Nicolai Christensen sier det handler om å bygge lag.

– Målet er å møte skikkelig god motstand og få trent på spesifikke ting før sluttspillet, sier Christensen.

Spillerne betaler selv for reise og opphold. Det sier litt om hvor viktig der er for dem å oppnå målsettingen.

Onsdag kveld var gjengen på plass, og gikk til kamp mot Rubene. Vertene er på tredjeplass i ligaen, som ifølge Christensen er på nivå med norsk eliteserie, og vant 10-6. Kampen var jevn til det gjensto 10 minutter. Da raknet Harstad.

– Vi startet reisen fra Harstad midt på natta og var slitne. Derfor ble det tøft, men vi klarte oss bra, sier han.

I løpet av leiren skal Harstad spille mot Valmiera, som endte på femteplass i den latviske eliteserien, samt Cesis, i tillegg til daglige treningsøkter.

– Det er høyt nivå over motstanderne, men så klart er det ikke helt sammenlignbart med en eliteserien ettersom det er treningskamper. Det er ikke sikkert at alle stiller med toppet mannskap, men Rubene gjorde det onsdag. Tror de syns det var stas å få spille mot et norsk lag, sier Christensen.

Ny back

Harstad prøvde for første gang nykommer Kaspars Grundstein i kampen. Latvieren skal styrke laget defensivt før senvinterens avgjørende slag.

– Han var veldig god, og passer inn perfekt hos oss, mener Christensen, som tar med seg spillerne på sluttspilloppgjør lørdag og søndag for å se topplagene Rubene og Lekrings krige om semifinaleplass.

Fakta

Rubene-Harstad 10-6

Perioderes.: 3-3, 2-1, 5-1

Mål+målgivende Harstad: Toms Kirmuzs 1+3, Kris­ti­an Wahl 2+0, Er­ling Larsen Dahl 1+0, Ritvars Berzins 1+0, Rune Johansen 1+0, Tuo­mo Manninen 0+1. 2 mål uas­si­stert

Også be­nyt­tet: Mareks Belousovs, Kaspars Grundstein, Es­pen Myr­vang, Mark Klausen, Mika Heikurainen, Rune Ro­bert­sen