Det bekrefter han på direkte forespørsel fra Harstad Tidende.

– Jeg har sagt ja til å fortsette som leder i idrettslaget i ett år til, sier Bornø.

Knut Bjørklund i valgkomiteen sier at 75-åringen, som har ledet interimsstyret siden november, vil bli innstilt til ledervervet. Bjørklund sier det er en styrke for HIL at Bornø blir med videre.

Tålmodig

– I et historisk perspektiv er han byens store fotballsønn, som etter mer enn 50 år på Østlandet ble kontaktet for å hjelpe til hjemme i Harstad. Han vender hjem med kunnskap, kompetanse og erfaring, og blir oppfattet med troverdighet og seriøsitet blant samarbeidspartnere og organisasjonen for øvrig. Bornø går i bresjen for et arbeid der HIL skal skynde seg langsomt i stedet for å søke lettvinte løsninger, og vil være tålmodig for å få fundamentet på plass slik at HIL kan komme seg videre, sier Bjørklund.

Valgkomiteen mener det er viktig at Bornø også representerer en åpenhetskultur, som er ønsket i idretten.

– HIL har over tid vært åpen når det gjelder økonomi, kontrakter, avtaler med mer. Det er viktig for frivilligheten at idretten er transparent, og vi må gå foran nedover i organisasjonsleddene samtidig som vi roper ut de samme kravene til idrettsforbundet. Også på dette området mener vi at Bornø er rett mann, ikke bare for HIL, men like mye for omgivelsene til klubben, sier Bjørklund.

Kontinuitet

Bornø forklarer hvorfor han er villig til å fortsette i ledervervet om klubbens årsmøte gir sin tilslutning søndag kveld.

– Vi er i gang med en femårsplan, som ble utarbeidet av et strategiutvalg. Det er viktig å sikre kontinuitet i det første året av strategiarbeidet. Målet er å skape en robust økonomi for en styrking av klubbens sportslige satsing. Planen er at HIL etter hvert skal kjempe på et høyere nivå enn hva som er tilfellet nå, sier Bornø.

Bornø ser lenger fram i tid.

– Han har takket ja til ledervervet for ett år, men sier seg også villig til å jobbe med strategiarbeidet over flere år, understreker Bjørklund.

Ikke i mål

HIL hadde en ambisjon om å presentere et fulltallig styre allerede sist søndag, men valgkomiteen jobber fortsatt under høytrykk og var ikke i mål torsdag formiddag.

– Vi skal klare å presentere et styre på minimum fem personer. Bornø, Helge Eriksen og Mona Kristine Rosvold er allerede på plass. Flere har sagt ja til å bidra, og det gjelder å sy sammen helheten. Vel så viktig er underskogen med gode utvalg for marked og sport. Disse skal sørge for at styret kan ta overordnede og strategiske beslutninger i stedet for å løpe fra det ene daglige gjøremålet til det andre, sier Bjørklund.

MEDLEM: Knut Bjørklund er en av tre medlemmer i valgkomiteen. Foto: Ivar Hjelvik