Vesterheim følte at formen var god i løpet, som gikk av stabelen i tsjekkiske Jizerska søndag.

– Jeg hadde bestemt meg for å være aggressiv i startfeltet og ta en del føringer i åpningsfasen av det vel fem mil lange løpet.

Opp de tøffe bakkene mot løypas høyeste punkt, var plutselig Vesterheim i teten, og dro på feltet løpet i gjennom.

– Jeg så på deltakelsen i rennet som ei hard hardøkt. Derfor endte jeg opp med å dra på feltet i en drøy kilometer, forklarer kvæfjerdingen.

– Hang godt med

Etter vel halvgått løp var det ei gruppe som kom seg løs fra fronten av feltet. Da klarte ikke Vesterheim å utlikne tempoet, som ble satt av frontgruppa bestående av blant andre Tord Asle Gjerdalen, Andreas Nygaard og Morten Eide Pedersen. Sistnevnte stakk til slutt av med seieren i løpet.

– Jeg var litt uoppmerksom, og tok drikke like før en utforkjøring, som ble etterfulgt av et spurtpunkt. Da det ble satt fart videre inn i motbakken som fulgte deretter, oppsto det ei luke som jeg ikke klarte å tette, forklarer Vesterheim.

Hans 12.-plass i løpet er det beste som han har levert til nå i langløpsverdenscupen.

– Jeg er fornøyd. Dette er ei plassering som jeg ikke så for meg før sesongstart.

– Må ha god dag

Nå står Vesterheim foran ett av sesongens to store mål. For om to uker venter Vasalloppet for kvæfjerdingen, hvor han skal ut på de 90 kilometerne mellom Sälen og Mora.

– Før sesongen har jeg jo gått ut og sagt at målet er en topp 20-plassering i dette løpet. Og det står jeg fortsatt inne for. Men her kommer det til å være et knalltøft startfelt. Det kan også hende at det er noen OL-deltakere i startfeltet. Derfor er det ingen lett oppgave å gå løs på. Har jeg en middels god dag, så vil jeg ikke klare dette målet. Alt må være på plass om man skal klare å ta steget inn i denne gruppa, mener Vesterheim.

Førstkommende helg blir det derimot konkurransefri for Vesterheim.

– Det har vært sjelden kost. Nå skal jeg gjennomføre en hard treningsperiode, før det slippes opp noen dager før konkurransen. Så får vi se, sier Vesterheim.