Skjelle endte på 4.-plass med Tovås på plassen bak i finalen, som i tillegg til norgescup var NM i denne øvelsen.

Dermed revansjerte begge seg kraftig fra noe mer beskjedne plasseringer på fredagens 5 kilometer fri sprint, der Skjelle ble nummer 30, mens Storjord Tovås endte helt nede på 67. plass.

– Turte ikke håpe på finale

– Dette var helt fantastisk, var Skjelles første kommentar til Harstad Tidende etter løpet.

– Jeg visste at dette var min beste distanse blant helgas tre løp, og at det var mulig å hevde seg høyt på listen, og håpet i det lengste på en topp 10-plassering.

– Men jeg hadde helt ærlig ikke turt å håpe på verken finale eller fjerdeplass før løpet. Dette gir meg et ekstra kick og topp motivasjon fremover mot junior-NM på Steinkjer om to uker og NNM senere i mars.

Ekstra inspirasjon

– Dette er to mesterskap jeg har sett fram til denne sesongen og som resultatene i helga gir meg ekstra inspirasjon fram mot, sier Skjelle.

Også på søndagens 7,5 kilometer klassisk gikk det svært bra for den talentfulle medkilaløperen. Hun kom i mål på en solid 17.- plass blant 105 startende.

– Plasseringsmessig er jeg godt fornøyd. Det føltes tung å gå i dag. Jeg var utrolig sliten og merket godt på kroppen at jeg hadde gått to løp på to dager. Men det gikk tross alt ganske fort likevel. Jeg skjønte imidlertid at jeg ikke hadde muligheter å prestere ett topp ti løp søndag, sier Skjelle som var i overkant av 30 sekunder bak de ti beste.

– Trodde løpet var kjørt

Også Fjell skilags Ida Storjord Tovås jublet over 5.-plassen under sprintfinalen lørdag.

– Jeg har tidligere gått tre sprintfinaler, men disse har alle vært skøyting. Jeg ble svært overrasket over å komme til finalen på klassisk, ikke minst etter prologen der det ikke gikk spesielt godt. Jeg trodde rett og slett at løpet var kjørt, forteller hun.

– Det er stort at både Herborg og jeg kom til finalen. Det viser at nivået i kretsen er høyt når vi klarer å hevde oss i norgestoppen, sier Ida Storjord Tovås som søndag endte på 30.- plass på 7,5 kilometer klassisk.

– Jeg startet hardt, og lå en stund like bak Herborg, men fikk syra mot slutten, sier hun.