Siri Johansen kyler ballen i nota bak motstandernes sisteskanser på bestilling for Harstad Håndballklubbs 3.-divisjonslag.

Mot Svolvær søndag var hun den store profilen offensivt med hele 15 fulltreffere da Harstad vant 35-18, og laget tok sin 12. strake seier.

– Det ble mange mål på meg i dag, og det var bra. Skåringene er ikke selvgjorte. De kommer som en følge av medspillerne legger til rette for meg, sier Johansen.

Harstad var solide i angrep gjennom hele kampen, og ledet 17-14 til pause. I andre omgang bestemte jentene seg for også å spille bra defensivt.

– Nøkkelen ligger i forsvarsspillet. Når vi strammer til bakover på banen og stopper motstanderen, får vi samtidig et skikkelig løft også i angrep. Da er det bare å gi gass, kjøre på og vinne stort, sier Johansen.

Svolvær skåret bare fire ganger i andre omgang.

– Det handlet ikke om at vi velger angrep foran forsvar. I denne kampen manglet vi en den sentrale spillere, som ofte er viktige bakover på banen. Vi trengte tid på å bli kjente og trygge på hverandre, og få til det kollektive forsvarsspillet i stedet for å jobbe en og en, sier Johansen.

Harstad har to seriekamper igjen. Avdelingsmesterskapet ble sikret for en stund siden. Det gir opprykkskvalifisering for nasjonal 2.-divisjon. Denne finner sted i Trøndelag 21.-22. april. I fjor misset Harstad, og var ett mål fra opprykk.

– Vi må bruke tiden godt og få oss god matching slik at vi er optimalt forberedt denne gang, sier Johansen.

FAKTA

Svolvær-Harstad 18-35 (14-17)

Våganhallen, 3.-div. avd. 1, søndag

Flest mål Svolvær: Kristine M. Ringlund 4

Mål Harstad: Siri Johansen 15, Karina Lindstrøm 5, Eli-Jeanette Olsen 4, Carina Aarrestad 3, Kjersti Eidissen 2, Nina Takøy 2, Karoline Nordmo 2, Marie Stenhaug 1, Marita Gudmundsen 1. Også benyttet: Emile Bergland Bakklund, Christin Nyvoll, Matilde Robertsen Skjelde

Utvisninger: 3x2 min. begge lag

Dommere: Hugo Jacobsen og Arnfinn Kirkhaug, Lødingen