Harstad slo sin argeste konkurrent Ankenes hele 37-23 da de to topplagene i 3.-divisjon møttes i Stangneshallen lørdag.

Harstad tok sin tiende strake seier, og påførte gjestene sesongens tredje tap. Dermed er det mest teori hvis håndballjentene ikke skal få plass i kvalifiseringen til opprykk for 2.-divisjon til våren.

Sentral i overkjørselen var høyreiste Elisabeth M. Solheim. Hun er tilbake etter et opphold på ti uker grunnet en skulderskade. Trener Ketil Lian gleder seg over å se hvor betydningsfull backen er for laget.

– Fantastisk skytter

– Hun kan bli jokeren når vi skal prøve å rykke opp, ingen tvil om det. Spesielt offensivt er hun rå med stor fart og evne til å komme opp i lufta på ett steg og fyre av skudd. Dermed rekker ikke forsvarerne å blokkere henne. Elisabeth er en fantastisk skytter. Så har hun nok litt å gå på forsvarsmessig, sier Lian.

Solheim skåret ni ganger mot Ankenes. Det samme gjorde lagets storskårer Siri Johansen og kaptein Eli-Jeanette Olsen.

– Det er herlig å se hvor spillesugen Elisabeth er etter å ha vært ute av spill siden midten av november. Vi matcher henne fortsatt litt forsiktig, men hun kan fort bli ett av førstevalgene på back senere i sesongen, sier Lian.

- Avhengig av medspillerne

– Jeg har fått hvile i ti uker. Dermed har jeg ekstra energi. Det er veldig artig å lykkes etter å ha slitt mye med ei skulder. Det er deilig å kjenne at det fungerer, sier Solheim.

Hun har ingenting imot å starte på benken så lenge hun er i stand til å prege kamper.

– Jeg varierer mer i prestasjonene enn de tre førstevalgene på back. I noen kamper er jeg god. Andre ganger er jeg dårlig. Jeg er helt avhengig av gode medspillere, som spiller meg fri, sier Solheim.

Mot Ankenes var hun ustoppelig. I Bardu en uke tidligere skåret hun tre mål. To av disse helt avgjørende på tampen av en jevn kamp.

– Da Ankenes markerte ut Siri (Johansen) var det godt å kunne bidra litt ekstra og ta ansvar, sier Solheim.

Hun mener Harstad stiller sterkere enn da laget røk i opprykkskvalifiseringen i fjor.

– Vi har større bredde og mer kvalitet ettersom vi er mer samkjørte nå.

FORSVAR: Siri Johansen kan mer enn å skåre mål. Forsvarsinnsatsen var også god. Her stanser hun Ankenes-spiller Kamilla Nilsen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø