Da var alle plassene tatt, og nærmere 15 lag er ført opp på venteliste.

Administrativ leder Jan Lindgren og klubbstyret har fått et luksusproblem. Håndballklubben skal nå diskutere hvordan situasjonen kan håndteres.

Kvalitet

– For noen år siden tok det fire-fem måneder å få fullbooket turneringen. I år gikk det bare fem dager. Utviklingen er spennende, sier Lindgren.

Turneringen finner sted 8.-10. juni. Lindgren sier det fortsatt er håp for lag på venteliste og lag som ikke har meldt seg på ennå.

Spørsmålet er hvor. Alle ledige håndballflater er i bruk, det vil si Landsåshallen, Harstadhallen, Seljestadhallen og Stangneshallen.

– Foreløpig kan jeg ikke si noe om dette. Vi skal ha noen møter for å diskutere utfordringen. Jeg ser et potensial på 150 lag, og kanskje enda flere enn som så.

– Samtidig er det ikke slik at vi ønsker å øke antallet deltakere bare for økningens skyld. Størrelsen på turneringen skal ikke gå på bekostning av innholdet. Landsås Cup er opptatt av tre ting: Kvalitet, kvalitet og kvalitet, sier Lindgren.

– Er klubben stor nok til å håndtere en utvidelse?

– Det finnes alltid løsninger, men det er for tidlig å si hva den blir. Landsås har økt medlemstallet ganske kraftig de siste to årene, og vi har derfor flere frivillige å ta av. Det skal derfor ikke bli mer arbeid på den enkelte selv om vi eventuelt utvider.

Trekkplaster

– 78 lag deltok for fem år siden. Vi satte oss et hårete mål og har brukt tid på å bygge opp turneringen. I år skal vi ha konsert for femte gang, og det er ikke tvil om at denne er et trekkplaster.

Arrangøren søker hele tiden å bli bedre. Til sommeren skal håndballforbundets prosjekt «sunn idrettshall» prøves ut. Ved å øke utvalget av sunne og smarte alternativer i kioskene, vil deltakerne få mat som ikke bare smaker godt, men som er godt for kroppen i tillegg.

PÅ SCENEN: Sandra Lyng Haugen var populær blant ungdommene under konserten i tilknytning til cupen i fjor. Foto: Øivind Arvola