Finjord Ringberg trener med eliteserieklubben i nord denne uka. Han var også på et treningsopphold på Alfheim etter HILs sesongslutt i fjor.

Sportssjef Svein Morten Johansen i Tromsø IL antyder overfor avisen iTromsø at midtbanespilleren vil bli å se på Harstad stadion også i 2018.

– Vi synes han er en interessant spiller å følge. Han kommer nok sannsynligvis til å spille for HIL uavhengig av hva vi gjør. Vi vurderer hva vi skal gjøre denne uken, sier Johansen til iTromsø.

– God dialog

I Harstad venter sportslig leder Dag-Jøran Olsen på tilbakemeldinger etter at treningsoppholdet er avsluttet om noen dager. Også Olsen spår at Finjord Ringberg blir å se i gult og svart.

– Dialogen mellom TIL og HIL er god både skriftlig og muntlig. TIL har spurt om det er greit for oss at Sander trener med dem, og det syns vi selvsagt er bra. Jeg tror klubbene har det samme utgangspunktet, nemlig at Sander spiller for HIL i år. Det er flere gode grunner til at det er en fornuftig løsning, også med tanke på at Sander må fullføre videregående skole, sier Olsen.

Han sier ulike løsninger er diskutert, uten at han vil gå inn på detaljene. HILs sportslige leder tar ikke for gitt å beholde Finjord Ringberg en stund til.

Kontrakt venter

– Sander er en spiller som kan slå til og briljere på TILs treninger denne uka. I så fall vet vi ikke hva TIL vil tenke, sier Olsen.

Også Mjølner er på banen og har hatt Finjord Ringberg på trening.

– Interessen fra Mjølner er der, men vi forholder oss til TIL. Jeg tror Sander stoler på at vi vil gjøre vårt for å hjelpe han til å komme på et høyere nivå når tiden er inne.

HIL har nettopp signert jevnaldrende Gabriel Andersen på proffkontrakt.

– Sander vet at han er ønsket av oss, og vil få kontrakt med HIL. Samtidig skjønner jeg at en 18-åring har lyst til å vise seg fram når muligheten byr seg i en eliteserieklubb, sier Olsen.

TRENER: Sander Finjord Ringberg trener med Tromsø denne uka.