Sperret av Klæbo i kvartfinale. Utslått i semifinale

- Sykt irriterende, sier Torgeir Sulen Hovland

VIDERE: Torgeir Sulen Hovland hevdet seg i sprintprologen torsdag morgen og er klar for kvartfinale torsdag ettermiddag. 

Johannes Høsflot Klæbo var i en klasse for seg på mennenes prolog under NM-sprinten torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

sport

Torgeir Sulen Hovland ble sperret fra å gå direkte videre til semifinale i NM-sprinten. Sulen Hovland var nummer to på oppløpet i samme spor som Johannes Høsflot Klæbo.

Sulen Hovland rett bak de beste i NM-sprinten:

Håper på verdenscup

Torgeir Sulen Hovland mener han har blandet seg inn i diskusjonen om å få gå verdenscupsprinten i Drammen.


Den nåværende verdenseneren orket ikke gå for fullt i mål. Dermed ble Sulen Hovland hindret og Mattis Stenshagen kunne stikke fram foten og stjele andreplassen.

- Sykt irriterende. Jeg hadde kontroll, men Johannes stoppet opp. Surt, men jeg håper det holder på tid, sier Sulen Hovland til NRK.

Feltet i heatet til Sulen Hovland lå samlet i halvannet minutt. Sulen Hovland avanserte fra femte til tredjeplass midtveis i løpet, og opp den siste bakken før inngangen til stadion var Sulen Hovland nummer to. Han holdt posisjonen til 30 centimeter fra mål da Stenshagens fot ble strukket ut mer enn det Sulen Hovland klarte.

Harstadværingen gikk videre som en av de beste treerne i kvartfinalen. I semifinalen var det over og ut. Sulen Hovland kom sist ut fra startsletta, men gikk seg opp til femteplass etter halvannet minutt av den snaut fire minutter lange semifinalen. Drøyt midtveis var det blitt en luke på cirka fem meter til kvartetten i tet. Den klarte ikke 23-åringen tette før oppløpet. Han slakket derfor på tempoet og gikk i mål 9.2 sekunder bak Kasper Stadaas.

I prologen hadde langrennsløperen fra Harstad 11. beste tid i 3,7 kilometer lange sprinttraseen på Gåsbu i Hedmark.

Sulen Hovland startet som nummer to. Tiden ble 3.54,97 i klassisksprinten. Han var 11 sekunder bak Høsflot Klæbo, som var suveren med drøyt fem sekunder raskere tid enn nest beste løper, Eirik Bransdal.

Erik Valnes fra Bardufoss var sjuende raskest i prologen, og vant sitt kvartfinaleheat. Valnes var fjerde best i sin semifinale.

Høsflot Klæboe ble norsk mester foran Brandsdal.

I kvinneklassen ble Anette Kjellbergvik fra Lødingen utslått i prologen. Hun hadde 43. beste tid, og var åtte sekunder for sent ute til å ta den 30. og siste kvartfinaleplassen. Marit Bjørgen ble norsk mester etter å ha spurtet ned Kathrine Harsem i finalen. Anna Svendsen fra Tromsø kom på femteplass.