Harstad/Landsås slo sitt eget rekruttlag 41-15 etter å ha ledet 21-8 til pause i 3.-divisjon onsdag kveld. Topp mot bunn ble som ventet en transportetappe for førstelaget.

For spillerne og hovedtrener Ketil Lian var det likevel en nyttig kamp etter en drøy måneds pause siden forrige seriekamp.

- En grei gjennomkjøring. Det er godt å komme i gang med kamper igjen, sier Lian.

I løpet av halvannen uke vil trolig det meste avgjøres 3.-divisjonsavdeling. Harstad skal først til Bardu lørdag før mesterskapsutfordrer Ankenes kommer på besøk til Stangneshallen en uke senere.

- Vi forbereder oss til disse oppgjørene. Ingen av dem blir enkle, sier Lian.

Bardu slo Ankenes med ett mål sist helg, men endelig utfall av kampen er uvisst ettersom Ankenes la inn protest på en dommerfeil helt på tampen.

- Kamper vinnes i forsvar, spesielt mot de gode motstanderne må vi være "på". Derfor jobbet vi ekstra med denne delen av spillet, og var mer aktive på lagledelsen underveis i denne kampen for å finjustere både enkeltspillere og laget som helhet. Jeg syns vi sto ganske bra i forsvar i første omgang, og enda bedre etter pause, sier Lian.

Siri Johansen var kampens toppskårer med 12 mål for førstelaget, mens Karina Lindstrøm noterte seg for ni mål for andrelaget.

POSITIV: Kristin Aasvang viste seg fram offensivt med tre skåringer fra midtback for rekruttlaget. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
ENKELT: Elisabeth M. Solheim var en av 11 målskårere da Harstad/Landsås vant med 26 mål mot eget rekruttlag i årets første kamp. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SPORTSLIG: Karina Lindstrøm fra rekruttlaget kom fri og var alene med førstelagsmålvakt Emilie Bergland Bakklund. Sistnevnte reddet, og fikk klapp for prestasjonen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø