Arctic Race of Norway er forskjøvet en uke i tid. Den sjette utgaven av etapperittet er flyttet og har fått ny startdato 15. august med målgang 19. august, bekrefter Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med oppdateringen av kjøreplanen for landeveisrittene i 2018.

I den opprinnelige terminlista var sykkelrittet berammet med datoene 8.-12. august. EM i landeveissykling finner sted i samme tidsperiode. For Arctic Race er det av stor betydning å komme unna et mesterskap, som kunne ha frarøvet rittet i nord noen store profiler. Blant annet har Arctic Race-vennen Alexander Kristoff sagt at han kom til å prioritere EM.

Verken daglig leder Knut-Eirik Dybdal eller makker og styremedlem Ole Skardal har besvart henvendelsen fra ht.no onsdag kveld.

Dybdal har tidligere uttalt at det ble jobbet med å få Arctic Race på den nye datoen.

– Svært mange ritt er forskjøvet med én uke sammenlignet med tidigere, men ikke vi. Derfor er vi nå bare to uker bak Tour de France, mens vi pleier å starte tre uker senere. Det ligger en sak inne hos UCI om dette nå, og vi kan bli forskjøvet med en uke, sa Dybdal til Harstad Tidende 6. desember.

Fortsatt står årets ritt oppført med fem etapper, mens det i de fem foregående årene har vært fire etapper. Dybdal har tidligere forklart hvorfor:

Han understreket da at rittet ikke skal utvides permanent.

– For oss er fire dager ideelt. Så kan det enkelte år skje ekstraordinære ting som gjør at vi må ha fem etapper, sa Dybdal.

Førstkommende mandag slippes etappene for 2018, og da kommer det endelige svaret både på antall etapper og vertskommuner.