Kretsrennet i Bardu lørdag var oppløftende for lokale klubber, og spesielt for løpere fra Medkila og Kilkam.

I 15- og 16-årsklassene var det ekstra viktig å vise styrke i rennet, som var det første av totalt tre konkurranser som danner grunnlaget for uttaket til ungdomsstafetten i Holmenkollen 11. mars.

Tilbake på topp

Ingeborg Hansen var tilbake på toppen av resultatlista i 16-årsklassen. Medkila-løperen var på 5-kilometeren hele 34 sekunder raskere enn Kvaløyslettas Dina Andersen, som for to uker siden slo Hansen med 11 sekunder.

Far og trener Øyvind Hansen er glad for at datteren lyktes.

– Hun slo sterkt tilbake, og det er morsomt for Ingeborg. Det har vært litt motgang av flere grunner, og hun har ikke fått det til å fungere. Denne gang falt ting på plass. Hun gikk jevnt, hardt og fort. Et meget godt løp, sier Hansen.

I samme årsklasse for gutter var Kilkams Jakob Skillingstad råsterk. Han vant med en margin på 28 sekunder til Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd, og festet et grep om ankeretappen i ungdomsstafetten om to og en halv måned.

– Det var viktig å få denne seieren. Holmenkollen er innen rekkevidde. Nå gjelder det å finne formen til kretsmesterskapene, sier Skillingstad.

De to siste uttaksrennene er i KM del 1 på Kvaløysletta i slutten av januar, og de siste vurderingene av stafettlaget til Troms blir gjort etter KM del 2 i Bardu 11. februar.

– Jeg tror ikke at jeg er for tidlig ute med å finne formen. Jeg har en del å gå på, mener Skillingstad.

I 15-årsklassene er ikke de lokale klubbene i diskusjon om stafettplassene.

Opptur

For Skillingstads tre år yngre klubbkamerat Ask Jørgensen ble årets siste renn et høydepunkt. Han vant 13-årsklassen.

– Dette er det beste rennet jeg har gått i år. Målet var å slå Gustav Ryvoll fra Tromsø, som har vært foran meg i de første to rennene i vinter, sier Jørgensen.

Det klarte han med god margin, men seieren holdt på å glippe. På startnummeret bak Jørgensen kom Fjell Skilags Helge Ims fort, men ett sekund for sent ute til å ta førsteplassen fra Kilkam-løperen.

For løperne i 13-årsklassen er dette første sesong med mulighet for å kjempe om titler.

– Målet er topp tre i kretsmesterskapet, samt at Kilkam klarer å stille stafettlag i nordnorsk mesterskap, sier Jørgensen.

Øvrige lokale seirer gikk til suverene Noah Nylund fra Medkila i 14-årsklassen, mens Sivert Østberg slo til med en sterk førsteplass i 17-årsklassen.

– Sivert klinket til og slo en sterk konkurrent. Han trykket til og fikk gode svar, og bare gliste etterpå. Noah gikk som ei kanonkule; godt teknisk og med trykk. Han har en enorm kapasitet og ser ut til å storkosa seg i løypa, sier Medkila-trener Øyvind Hansen.

For øvrige resultater kan du klikke her!

KILKAM-SEIRER: Ask Jørgensen og Jakob Skillingstad vant hver sin klasse i kretsrennet. Foto: privat