Dette er noen av suksessfaktorene til Tjeldsund Kickboxing Klubb, mener ildsjel, utøver og hovedtrener Nina Røberg.

Klubben er kandidat 2 til idrettsprisen for 2017, og er etter hvert blitt en gjenganger i kåringer enten for individuelle prestasjoner eller for frivillig arbeid.

Merittliste

Prestasjonene i 2017 er intet mindre enn imponerende.

Fire av klubbens utøvere, Celine Røberg, Margrethe Granhus Edvardsen, Marcus Aarsund og Nina Røberg, ble norgesmestere i vår. Celine Røberg og Aarsund hentet hjem to gull hver.

Med unntak av trener Røberg, vant de samme utøverne, i tillegg til Silje Bysheim og Sander Røberg, alt fra en til fire grener og klasser i norgescupen sammenlagt.

Internasjonalt gikk Celine Røberg og Granhus Edvardsen til topps i stevner, og jentene ble også tatt ut til å konkurrere for Norge i europamesterskapet. Der var også Marlene Farstad Grøttem på plass. Hun har konkurrert for Oslo-klubben Fighter i ett år, men er oppflasket i Tjeldsund sammen med de andre.

Fire år på rad i EM og VM

– For klubben var det ekstra artig at vi fikk norgesmestere både for ungdom, junior og senior. Det forteller at vi har noe å by på i flere aldersgrupper. Vi er selvsagt også svært stolte over å få utøvere tatt ut på landslag til internasjonale mesterskap for fjerde året på rad, sier Nina Røberg.

Det begynte med Mari Lovise Lidals VM-uttak i 2014. Marlene Farstad Grøttem har tre EM eller VM på rad, mens Celine Røberg og Margrethe Granhus Edvardsen debuterte i år.

– Margrethe og Celine kjemper om VM-uttak for junior neste år. Vi prøver å forberede dem slik at de er best mulig rustet og kan kvalifisere seg.

– Resultatene oppnås fordi vi har utøvere som trener mye, variert og lur. Utøverne søker også læring utenfra. De er villige til å reise rundt, både i inn- og utland, for å trene med landslagsutøvere og trenere. Vi er åpne for andres ideer og metoder, og er veldig nysgjerrige og stadig på søk etter erfaring, kunnskap og kompetanse. Så tar vi med oss det vi lærer tilbake i egen klubb hvor vi sparrer mot våre lagkamerater og lagvenninner, som igjen får en gnist tent av å lære noe nytt, sier Røberg.

Kickbokserne i Tjeldsund nyter godt av hall, styrkerom og gymsal med tredemøller og boksesekker. Fasilitetene er moderne, og gjør at utøverne kan trene så ofte og mye som de vil.

– Uten tilgangen på lokaler, samt gode samarbeidspartnere, ville vi ikke vært der vi er i dag, sier Røberg.

Treneren understreker at klubben legger til rette for et treningsløp ut fra utøvernes egne ønsker.

Miljø

– Vi spør den enkelte om hva de vil og hva som er deres mål, og tilbyr trening tilpasset svarene vi får. Tilbudet varierer veldig fra de yngste på 4 år til konkurranseutøverne, som er fra 13 til 50 år. Ikke alle ønsker superresultater, men vi trenger alle sammen. Mangfoldet og bredden har skapt et unikt miljø, sier Røberg.

Nominasjonen til idrettsprisen er resultatorientert, og klubben er nøye på å gi talentene tilstrekkelige utfordringer.

– Det er ingen hemmelighet at mye trening må til om du skal bli best. Og du må trene lurt. Vi er påpasselige med å legge inn mye alternativ trening. Ungdommene skal ikke gå lei tidlig. Derfor oppfordres de til både basis- og styrketrening, eller ta seg en skitur.

Fra ungdomsklassene starter bevisstgjøringen på alle plan.

– Det er ikke til å komme bort fra at utøve i denne alderen må tenke kosthold, motivasjon og skadeforebygging, ja, alt som skal til for å lykkes. Det stiller også krav til oss i trenerteamet. Vi må hele tiden utvikle oss å bli bedre for å holde tritt med utøverne. Så langt viser resultatene at det går greit, sier Røberg.

Avstemmingen er nå avsluttet. Vinneren offentliggjøres i Harstad Tidende.

JUBEL: Marcus Aarsund kunne juble for to NM-titler i mars. Kickbokserne fra Tjeldsund hentet hjem seks NM-gull fra Oslo. Foto: Privat
TEAM: Nina Røberg og Ole Martin Røberg sammen som trenere med sønnen Sander i aksjon under norgescupstevnet i Tjeldsund. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø