Det sier Leif Igor Micheeff. Han mener at Åsegarden Leir kan få et nytt bruksområde om hans fremtidstanker forfølges.

– Jeg mener at leiren er en glimrende lokalisering for lokalt idrettsliv, som er villige til å gå sammen om å tenke flerbruk, sier Micheeff, som har vært trener i Harstad Turnforening i en mannsalder.

Flerbrukstanke

Han mener at det aller meste ligger til rette for at den lokale idrettsbevegelsen kan samles innenfor gjerdene for det som i en mannsalder har vært en lokal, militær høyborg.

Han understreker også at å følge en slik idé fullt ut, kan være med på å sette Harstad på kartet.

– En investering i området og en utvikling av det kan føre oss inn som en ledende idrettsby, både i landsdelen og i landet., mener Micheeff.

Skole og hotell

Turntreneren mener at området også kan tilrettelegges for oppføring av andre viktige bygg.

– Enheter som en videregående skole, og et hotell- og overnattingssted bør kunne være aktuelt. Man kan eksempelvis se til anlegget på Bardufosstun. Et anlegg lik dette bør også være mulig å få til i en slik sammenheng, mener Micheeff.

Han understreker at dette kun er et utspill på idéstadiet. Samtidig er han klar på at slike muligheter er noe som må sees nærmere på.

– Det er klart at spørsmål vil tvinge seg fram, som om at et slikt økonomisk prosjekt kanskje ikke er gjennomførbart. Samtidig er dette en hårete tanke som har potensial for den lokale idrettsbevegelsen. Og jeg mener at man ikke må være redd for å tenke stort, sier Micheeff.

– Herlige tanker

Planene er noe som leder i Harstad Idrettsråd, Hilde Lilleng, både er kjent med, og liker å høre.

– Dette er herlige tanker fra en privatperson, som Leif Igor også har presentert for oss. Dette anser vi for å være spennende større tanke rundt fellesskap og flerbruk. Selv om det tenkes store tanker, er det ikke så vilt at dette skal avskrives som urealistiske. For egen del synes jeg også at det er flott at idrettsrådet har blitt inkludert i prosessen, sier Lilleng.

Hun mener at man også må tørre å tenke nye og spenstige tanker, og også tør å gå videre med dem sammen.

– Selv om vi foreløpig har våre planer knyttet til anleggsprosjektet «Idrettsbyen Harstad», betyr ikke det at man er fremmed for å ta imot nye innspill. Det gjelder også for prosessen om en eventuell oppføring av en ny videregående skole i regionen. Da vil Harstad Idrettsråd gjøre hva de kan for å forbedre idrettens behov i byen, sier Lilleng.

Tidligere har også Harstad kommune og Forsvarsbygg gått ut med at de vil skape ny aktivitet på Åsegarden, og ha fokus på etterbruk av området.

– Det er veldig hyggelig å se at folk engasjerer seg i dette. Derfor tar vi imot alle innspill med takk, og tar det med oss videre i denne prosessen, sier rådmann Hugo Thode Hansen i Harstad kommune.

ANLEGGSPLANER: Leif Igor Micheeff mener at Åsegarden Leir er et område som kan egne seg perfekt for en samlokalisering av mange ulike lokale idretter. Foto: Ivar Hjelvik
FAKSIMILE: Faksimile fra Harstad Tidende 25. november 2017.