Både Martin Mikkelsen og Noah Christoffer Nielsen Nylund fra Medkila Skilag startet sesongen på ypperlig vis da begge to forrige helg gikk til seier under årets utgave av Tour d´Reisa. Etter prolog, sprint og fellesstart var det Mikkelsen og Nylund som helhetlig presterte best i sine klasser.

På søndag var det fellesstart som sto på programmet, denne gangen i Mellembygd. Mikkelsen vant seniorklassen, mens Noah Nylund viste seg å være den beste utøveren i 14-årsklassen.

– Sesongstarten har vært god. Jeg er på det nivået som jeg ønsker. Målet mitt er å være blant de beste fra området, og være mellom de 15 og ti beste i Norge. Da er det veldig oppløftene å få en slik sesongstart som jeg har gjort nå, sier Martin Mikkelsen.

Medkila-utøverne var ikke de eneste som gikk helt til topps. Jakob Skillingstad fra Kilkam, som konkurrerte i 16-årsklassen, kom først i mål etter 7,5 kilometer hard jobbing.

– Betryggende

Etter to seire på to helger er Nylund mer motivert enn på lenge.

– Jeg hadde ikke sett for meg en så god sesongstart som jeg har fått, langt ifra. Jeg satset på at jeg skulle være med i toppen og krige også denne helga, men var spent på hvor godt jeg kunne prestere. Å gjøre det så bra i sesongstarten er herlig, sier han.

– Det føles veldig godt å komme først i mål. Det er positivt for meg, for det viser at jeg har fått trent godt. Etter rennet er jeg først og fremst veldig glad, for jeg fikk et svar på at kroppen fungerte godt. Det er betryggende å vite at kroppen og formen er slik den skal være, og at jeg er god nok til å være i toppen. Jeg føler at jeg fikk det godt til på teknikken, og da kroppen også stemte var det enkelt å trykke til, sier Nylund.

Kontrollerte

Jakob Skillingstad bestemte seg tidlig for å ligge foran og kontrollerte løpet.

– Jeg og Toralf Martinsen fra Øverbygd IL lå foran og kontrollerte nesten hele løpet. Vi skrudde opp farten på slutten, og noen hundre meter før mål stakk jeg fra han, forteller han.

Pallplasseringer

Det var også andre lokale utøvere som tok pallplasseringer under kretsrennet søndag. Andreas Skjelle fra Medkila Skilag kom på andreplass i 14-årsklassen. Samme plassering fikk Herborg Skjelle fra Medkila Skilag i 17-årsklassen. Bård Osdal fra Medkila Skilag tok tredjeplassen i veteranklassen, og Ask Jørgensen fra Kilkam tok tredjeplassen i 13-årsklassen.

LEDET AN: Jakob Skillingstad gikk hardt ut fra start og så seg aldri tilbake. Kilkam-løperen gikk inn til seier i 16-årsklassen.
GOD: Noah Christoffer Nielsen Nylund har nå to førsteplasser på to helger.