Harstad ledet med to mål etter to perioder, men klarte ikke å holde på 5-3-ledelse. To mål imot i løpet av 55 sekunder snaut midtveis i tredje periode ødela for Harstad, som ble tatt på to raske overganger etter å ha mistet ballkontroll i angrep.

Utvist

Harstad slet med å slå tilbake sportslig sett. Bedre ble det ikke for Harstad da backen Espen Myrvang ble sendt i garderoben med matchstraff da 6.45 minutter gjensto. Harstad var i ferd med å stille opp mur foran eget mål da Bodø fikk frislag. Myrvang dytter overende en motstander, som først hadde provosert Harstad-spillerne med bøllete opptreden ved å knuffe til tre ulike spillere. Dommerne brydde seg kun om å slå ned på hevnaksjonen og lot Bodø-spilleren slippe unna.

Bodø var nærmest seieren. Et skudd i tverrligger etterfulgt av ei feberredning på returen reddet Harstad fra nederlag. Kampen ebbet ut med resultatet 5-5.

Toms Kirmuzs skåret to og hadde ei målgivende. Han ble kåret til Harstads beste spiller. Øvrige målskårere var Kristian Wahl med to og Mika Heikurainen, som også hadde en målgivende. Utviste Myrvang serverte to målgivende pasninger.

Bodø topper dermed tabellen med fire poeng mer enn Harstad, som på sin side har to hengekamper på serielederen.

Seier lørdag

Harstad slo Sørfold/Hamarøy 10-4 på bortebane lørdag kveld etter å ha vunnet de tre periodene henholdsvis 2-1, 4-1 og 4-2.

Nyervervelsen Kristian Wahl ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury i Sørfoldhallen. Wahl skåret to ganger og serverte medspillere til totalt tre mål, og var dermed involvert i halvparten av Harstads fulltreffere.

Hele åtte av Harstads spillere noterte seg enten for skåring eller målgivende pasning. De øvrige målskårerne var Mika Heikurainen 3, Toms Kirmuzs 2, Espen Henningsen, Rune Robertsen og Espen Myrvang.

Spillende sportslig leder Nicolai Christensen ser ingen grunn til å heise flagg bare for å hente hjem seier i denne kampen.

- Det var ikke en spesielt god kamp, men vi hevet oss og i den siste halvdelen presterte vi bedre, sier Christensen.

Harstad spilte helgens kamper uten klassespillerne Tuomo Manninen og Ritvars Berzins.