Juryen har talt. Nå er det opp til deg å kåre idrettsprisvinneren

Fem kandidater kjemper om idrettsprisen. En av dem får 50.000 kroner. Du bestemmer hvem, men ikke stem mer enn 20 ganger.

IDRETTSPRISJURY: Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen (t.v.) i Harstad Tidende, rådgiver Line Isaksen i Harstad Sparebank og leder Knut Bjørklund i Troms Idrettskrets har funnet fram, til hvilke utøvere som fortjener å kjempe om 50.000 kroner.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Juryen har sagt sitt etter innspill både fra enkeltpersoner og fagmiljøer. Finalefeltet er klart for Idrettsprisen 2017 i regi av Harstad Sparebank i samarbeid med Harstad Tidende. Nå er det opp til leserne av Harstad Tidende å bestemme hvem som skal vinne. Kandidatene er nevnt i tilfeldig rekkefølge, men satt opp med kandidatnummer i avstemmingen, som er åpnet og har siste frist 19. desember klokka 12.00.

Det er tillatt med maksimalt 20 stemmer fra ett og samme telefonnummer. Hver stemme koster 5 kroner. Stemmer du flere ganger vil disse ikke bli tatt med i opptellingen.

Kandidat 1

BEST: Jonas Dalseth Jacobsen fra Harstad vant tre av seks NM-runder og vant norgesmesterskapet suverent i rallycross.  Foto: Rune Johannesen

Rallycrossfører Jonas Dalseth Jacobsen har vunnet idrettsprisen en gang tidligere. Første gang var i 2012 etter det definitive gjennombruddet nasjonalt. Han kan bli den andre som vinner prisen to ganger siden den ble delt ut første gang i 1983. Dalseth Jacobsen har i flere år hevdet seg i norgestoppen, og i år tok han steget til toppen av seierspallen og ble norgesmester i suveren stil.

For å stemme på Dalseth Jacobsen, send sms til 2399 merket HT IDRETT 1

Kandidat 2

GULL: Tjeldsund Kickboxing Klubb vant seks NM-gull til sammen, og Marcus Aarsund hentet hjem to av dem.  Foto: privat

Tjeldsund Kickboxing Klubb er en gjenganger i finalerunder gjennom stadig å rekruttere utøvere til topp nasjonalt og internasjonalt nivå. Årets norgesmesterskap ble nærmest en eneste lang triumfferd. Klubbens utøvere vant hele seks norgesmesterskap. Både Marcus Aarsund (2 gull), Celine Røberg (2 gull), Nina Røberg og Margrethe Granhus Edvardsen ble norske mestere enten for ungdom, junior eller senior. Celine Røberg og Granhus Edvardsen representerte Norge i EM.

For å stemme på Tjeldsund KBK, send sms til 2399 merket HT IDRETT 2


Kandidat 3

STERK: Hilde Aders klatret mot toppen i en europeisk motbakkecup, representerte Norge i VM og vant løp i inn- og utland.  Foto: Martina Valmassoi

Hilde Aders fra Kvæfjord er i finalen for tredje året på rad. Friidrettsutøveren har i år har prioritert motbakkeløp i Europa, og høydepunktet var tredjeplassen i Dolomite Skyrace. Aders vant også Hermannslauf i Tyskland for tredje gang på rad, og kom først til mål i Oslo Maraton for andre gang på tre år. Hun representerte Norge i verdensmesterskapet i ultraløp, og fikk nylig beskjed om at hun er uttatt til VM også kommende sesong.

For å stemme på Aders, send sms til 2399 merket HT IDRETT 3


Kandidat 4

FREMADSTORMENDE: Iver Koppen (i midten) kom til to semifinaler i junior-NM på hjemmebane, og var beste 18-åring.  Foto: Ivar Hjelvik

Iver Koppen fra IK Hind er ny i finalesammenheng. Juryen ved leder Knut Bjørklund beskriver Koppen som et allsidig friidrettstalent på nasjonalt nivå, med topp 5-plasseringer i flere løpsøvelser. Han er en ressurs for klubben, både som trener og en som aktivt bidrar til et godt klubbmiljø. I junior-NM på hjemmebane kom Koppen til to semifinaler hvor han endte på femte- og sjetteplass i sine heat, men var best av 18-åringene.

For å stemme på Koppen, send sms til 2399 merket HT IDRETT 4


Kandidat 5

KLAR: Ingeborg Hansen gjorde rent bord i Nord-Norge, og toppet det hele med sjetteplass i Hovedlandsrennet.  Foto: Ivar Hjelvik

Nykommer i idrettsprisen er også langrennsløper Ingeborg Hansen fra Medkila Skilag. 15-åringen hevdet seg i øvre sjikt med sjetteplass i Hovedlandsrennet. I landsdelen var hun suveren og vant to individuelle gull og tre gull totalt i nordnorsk mesterskap. Sommertid markerte hun seg i løp med en rekke sterke plasseringer og tider. Blant annet femte beste tid i Norge for jenter født i 2002 på 10 kilometer.

For å stemme på Hansen, send sms til 2399 merket HT IDRETT 5