Det sier styreleder i IF Kilkameratene, Finn Håkon Jørstad, og tenker på situasjonen som klubben nå har kommet opp i. Klubbens fotballgruppe er nemlig i rask utvikling.

– I løpet av de to siste årene har vi økt vår fotballgruppe med rundt 50 medlemmer. I tillegg til å være god på rekruttering, spesielt blant jentene. Vi har også tatt imot flere spillere fra Sandtorg, da klubben ikke hadde mulighet til å beholde eget lag.

Vanskelig hverdag

Det faktumet har igjen skapt problemer når det kommer til treningskapasitet.

– Vi er tildelt én klokketime på hel bane i Hålogalandshallen hver uke. Tre lag skal spille elleverfotball neste sesong, samt flere nierlag. Behov for hel bane er sårt tiltrengt.

– Så har vi også noen timer på halvbane i Hålogalandshallen hver fredag og søndag. Vi forsøkte å presse inn to årganger på en halv bane, men det ble altfor trangt. Da var vi et sted imellom 30 og 38 utøvere som skulle gjennomføre en treningsøkt. Vi har også noen timer i gymsalen på Kila skole. Også her blir det rett og slett så trangt at man er nødt til å dele treningsgruppa og be dem komme annenhver gang. I tillegg kan vi også få tildelt treningstid i Krafthallen om det blir noe ledig. Som regel dreier det seg om timer på hverdager før fire eller søndag i middagstida, sier Jørstad.

Å ha fornuftige treninger med disse rammebetingelsene er ifølge Kilkam-lederen en betydelig utfordring. At Harstad IL ikke lenger leier ut timer i Seaworkshallen til Kilkam denne sesongen gjør situasjonen ekstra vanskelig.

– Vi er ikke ute etter å bite noen i bakenden. Men vi konkluderer med at treningstilbudet vårt har blitt vesentlig svakere denne sesongen. Det har medført at noen har begitt seg ut på vandring for å se om gresset er grønnere andre steder. Det er uholdbart for oss, sier Jørstad.

Hall er løsningen

For Kilkameratene er dette en situasjon som er vanskelig så lenge snø og is dominerer kunstgresset på Kilbotn stadion.

– På kort sikt er det vanskelig å angripe dette på annen måte enn å gjøre det beste ut av situasjonen, og kanskje håpe på en håndsrekning fra våre naboklubber, sier Jørstad.

Svaret som på lang sikt vil løse problemet som fotballgruppa i sørbygda har kommet opp i, er klart som dagen.

– Vi har lett med lys og lykte etter treningstidene som er å oppdrive i vårt utvidede nedslagsfelt, men har ikke funnet mer å oppdrive. Hallkapasiteten i byen er rett og slett sprengt. Men mye vil løse seg om vi får muligheten til å føre opp vår planlagte fotballhall på idrettslagets tomt i Kilbotn. Da vil vi selv kunne ta ansvar for våre egne treningstimer, sier Jørstad.

En hall i Kilbotn vil gi flere et styrket tilbud.

– Samtidig vil Sørvikmark og Skånland få muligheten til å bedre sitt treningstilbud ved å komme til oss, sier Jørstad.

VEKST: Kilkam er i vekst. Klubben klarer ikke å tilby tilstrekkelig med økter til de eldste, og heller ikke gresstid til samtlige lag. Foto: privat