3.-divisjonskampen i håndball mellom TSI og Lødingen i Tromsø endte som et drama.

Et svekket Lødingen hadde tilkjempet seg en tomålsledelse, og så ut til å styre mot seier. På tampen gikk det meste galt.

Først fikk Jonas Hegdal en tominutters utvisning og straffe imot. Den ble omsatt i skåring.

I neste forsvarsspill var det over og ut for målvaktskjempen Valentin Atanasov etter en duell med en av TSIs kantspillere. Direkte rødt for Atanasov tvang Lødingen til å sette i mål utespiller Martin Haslevang. TSI skåret på straffen, som ble dømt i samme situasjon. Med bare fire utespillere klarte ikke Lødingen å få til en ordentlig avslutning. TSI fikk et siste angrep, og Trygve Ernstsen ble matchvinner da han gjorde 24-23 sekunder før full tid.

Uenige om rødt kort

Lødingen-trener Kjell-Hugo Pedersen mener begge dommeravgjørelsene imot var feil.

– Jeg er uenig i vurderingene som ble gjort. Mens dommerne oppfattet at vår målvakt taklet vingen tilsiktet, mener vi at vingen hoppet inn i målvakten. Det får vi uansett ikke gjort noe med. Dommerne gjorde en god kamp ellers, og det er ikke deres feil at vi tapte, sier Pedersen.

TSI-spiller Joakim Dahl Haraldsen, som sist vinter spilte for moderklubben Harstad i 2.-divisjon, så det hele annerledes.

– Korrekt rødt kort til målvakten, som kom ut og sparket vingen vår helt uprovosert på et kantskudd, sier Dahl Haraldsen.

TSI vant sin andre kamp av to spilte, mens Lødingen tapte for tredje gang på rad etter tre seirer innledningsvis i sesongen.

Roser forsvarsjobben

– Vi stilte langt fra et toppet mannskap, men guttene som var med gjorde en veldig god kamp, spesielt i forsvar, som vi plagdes med mot Alta 2 og Bossekop sist. Vi tar med oss det positive. TSI er et godt lag, som vil slå mange, sier Pedersen.

Han ser fram til at Lødingen skal spille de fleste kampene på hjemmebane ut sesongen, ispedd noen næroppgjør på bortebane.

– De lange reisene er unnagjort, og det har gått som fryktet på to av disse ettersom vi ikke har fullt lag til hver kamp. Det er en lang sesong, og vi kommer til å vinne når vi vender hjem igjen. Der stiller vi trolig sterkere, spår han.

ROLLEBYTTE: Martin Haslevang er utespiller. Han måtte avslutte kampen i mål. Haslevang har målvaktserfaring fra futsal og fotball, men kunne ikke stoppe TSI. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
UENIG: Trener Kjell-Hugo Pedersen har ikke samme oppfatning som dommerne og TSI av avgjørelsene i sluttminuttene. – Vi kan likevel ikke skylde på andre for at vi tapte, understreker han. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø