Påmeldingen er i beste fall halvert, og frafallet er ofte høyere enn som så, sammenlignet med norgescupstevner andre steder i landet. Kun 18 deltakere er påmeldt fra andre steder enn den nordligste landsdelen. Seks klubber sør for Nordland er representert i tillegg til Tjeldsund, Øverbygd, Nordreisa og Tromsø.

De fire nordnorske klubbene utgjør snaut 80 prosent av påmeldingene.

Vertsklubben i Ramsund lar seg ikke irritere. I stedet knyttes nevene med varsel om at Tjeldsund Kickboxing Klubb ønsker enda flere nasjonale stevner og mesterskap i fremtiden.

– Tenner oss

Nina Røberg er en av ildsjelene, som både arrangerer, trener og selv utøver idretten.

– Vi orker ikke fokusere på dem som ikke kommer. Vi skal lage et godt norgescupstevne for dem som tar turen, sier Røberg,

– Motstanden i forhold til påmelding tenner oss i nord til å søke enda flere arrangementer. Vi skal stå på for å spre norgescupstevner og norgesmesterskap, og synes det er fornuftig at noe arrangeres både i nord, midt, sør og vest. Det er bare sunt for sporten, tilføyer hun.

Sammenlignet med norgescupstevnet i november i fjor, er det hele 19 klubber borte av dem som hadde utøvere med norgescuppoeng. Derfor blir det bare kamper lørdag i Ramsund i steder for gjennom hele helga.

– Vi kan sette oss ned å surke over lavere påmelding til vårt stevne, men det er utenfor vår kontroll. Derimot styrer vi hvor bra stevnet i Tjeldsundhallen skal bli, sier Røberg.

Flytting av NM i vinter, samt nærhet til et nylig avsluttet VM for senior, påvirker deltakelsen negativt for arrangøren.

– Slik sett kan vi bli lurere med tanke på hva vi søker om å få arrangere, og tilsvarende smartere for hva vi takker ja til og når på året det skal foregå, sier Røberg.

Mens det åpenbart er vanskelig å reise nordover på stevner, er Tjeldsund-gjengen desto mer synlig landet rundt.

– Vi reiser alltid og uansett hvor slike stevner eller mesterskap finner sted. Filosofien er at våre utøvere skal stille opp for å få mest mulig kamptrening. Vi bruker mye tid og penger på sporten, sier Røberg.

Viser seg fram

I Tjeldsund ser lokale utøvere fram til å få konkurrere i egen arena. Det hører sjeldenheten til. Røberg skal selv i aksjon.

– Det er uvant å være hjemme. Tidligere har vi kun arrangert nordnorsk open og lokale kamper, sier hun.

De øvrige fra arrangørklubben er Margrethe Granhus Edvardsen, Sofie Johanna Nilssen, Celine Røberg, Sander Røberg, Marcus Årsund, Silje Bysheim og Elizabeth Åsen Ellingsen. Det skal i tillegg være en barneoppvisning med unger fra 4-årsalderen en oppvisning med kickboksing til musikk av jenter i alderen 9-13 år.

ARENA: Tjeldsundhallen har tidligere vært arena for nordnorsk open. Denne gang blir det et nasjonalt stevne. Foto: Kjell Magne Angelsen