Harstad Turnforening kom hjem fra pokalkonkurransen i Narvik med to gull og én bronse for juniorlaget. Rekruttene fulgte opp med gull i tumbling og bronse i trampett.

Stor fremgang

Hovedtrener Rolf Micheeff for juniorene er fornøyd både med resultatene og etterveksten av konkurranseturnere. Det er bare et par år siden Harstad var tilbake på resultatlistene etter mange år kun med trening.

– Pokalkonkurransen i Narvik har vært en tradisjon helt tilbake til da jeg var utøver. I fjor utgikk den på grunn av dommermangel. For to år siden var ikke våre turnere på pallen i det hele tatt, og nå kommer vi hjem med totalt tre gull og to bronse. Den sportslige fremgangen ble kommentert og lagt merke til, sier Micheeff.

– Hva har skjedd på to år?

– Vi er blitt mer rutinerte. Den gang var vi i en fase der vi prøvde og feilet for å finne et program. Etter hvert har vi tatt steget opp på pallen, og klart å holde oss i toppen, sier han,

Seniorlag i 2018

I løpet av de siste to sesongene har juniorene vunnet KM og NNM både 2016 og 2017.

– Det er artig at juniorene holder seg på topp. Vi er blitt kjente for en stilren og sikker stil, sier Micheeff.

Konkurrentene legger inn en høyere vanskelighetsgrad, feiler og får trekk.

– Vi kjører på det sikre. Jeg skal vite at jentene og guttene med 90 prosent sikkerhet vil lykkes. Gambler vi for mye er det nærmest som å be om å havne nederst på resultatlista, sier Micheeff, som trener laget sammen med assistenttrener Evelyn Bless.

For juniorlaget var det siste konkurranse sammen. Fra årsskiftet er tvillingene Amanda og Ellinor Tennbakk Micheeff for gamle til å delta i juniorklasse. Dermed blir det et seniorlag i Harstad i 2018.

– Da må vi søke dispensasjon for noen juniorer, samt benytte oss av utflyttede harstadværinger. Samtidig skal vi klare å holde et juniorlag, sier han.

Seniorlaget skal på nyåret prøve seg både i kretsmesterskap og nordnorsk mesterskap.

Napp i vandrepokal

Micheeff gleder seg over at Harstad har et solid rekruttlag, som også markerer seg.

– Det lover godt for fremtiden at vi klarer å fylle på.

Rekruttene trener av Leif Igor Micheeff og assistent Finn Klæboe Larsen. Noen av rekruttene har konkurrert tidligere, mens andre debuterte i Narvik.

Det var en stolt gjeng som returnerte til Harstad. Ikke bare vant de yngste turnerne medaljer, men sikret seg også napp i en vandrepokal. Harstad stilte to rekruttlag. Det ene vant gull og bronse, mens det andre tok femte- og sjuendeplass.

– Prestasjonene til begge rekruttlagene er gode med tanke på at hele 16 lag deltok i klassen, sier Micheeff.

Rekruttene: De yngste gymnastene fra Harstad vant gull og fikk bronse. Fra venstre: Sunniva Tømmerås, Hennie Moe, Tuva Stenberg, Silje Linea Skeie, Linnea Klemming, Mina Haukebøe Micheeff, Eline Larsen-Vestfjord, Martin Søfting, Erik Winnæs-Larsen, Max Mandal-Aune og Robin Alexander Sørflaten-Eriksen. Foto: privat