Lokaloppgjøret i 3.-divisjon lørdag ettermiddag ble like jevnt, intenst og spennende som de fleste forventet.

Avgjørelsen drøyde til sluttminuttene selv om vertene Lødingen hele tiden var førende. Blåtrøyene klarte aldri å riste av seg Harstad, som gang på gang slo tilbake.

Hjemmedebutant Christoffer Sagstad viste vei til seieren. Han spilte opp Christian Arntsberg til det nest siste målet, og tok seg selv av den siste straffeskåringen, som ga Lødingen tomålsledelse 16 sekunder før slutt.

Roser tilhengerne

Da tok det av i Lødingenhallen. Det kokte på tribunene, og Sagstads feiring var ellevill.

– Denne seieren betyr mye for gutta og for tilhengerne. Jeg er jo ikke herfra, men har forstått at Harstad er laget vi bare må slå. Når vi lykkes er det ekstra gøy, sier Sagstad.

Bergenseren var så høyt oppe at han i gledesrusen pådro seg et direkte rødt kort bare sekunder etter 27-25-skåringen.

– Det var selvsagt dumt med det røde kortet, men jeg ble revet med. Og det skjer fort når atmosfæren er slik som i Lødingen. Her kommer hele bygda på kamp. Det er rett og slett nydelig. Jeg har spilt håndball rundt omkring i Norge, og med langt flere tilskuere enn dette, men intimiteten, trykket og stemningen i Lødingen overgår alt, sier Sagstad.

Heit i toppen - måtte hvile

Han var hjernen i Lødingens angrepsspill, og vertene var ikke like komfortable da Sagstad måtte ta det rolig på benken i de siste ni minuttene av første omgang etter å ha pådratt seg sin andre tominutters utvisning. På tre er det over og ut. Først ni minutter inn i andre omgang tok Lødingen-trener Kjell-Hugo Pedersen sjansen på å bytte inn Sagstad igjen.

– Jeg ble litt heit i toppen. Heldigvis har vi spillere å rullere på hvis noen må hvile, sier Sagstad, som ikke syns kampen var all verden kvalitetsmessig.

– Det var en rotete kamp mellom to lag som ville mye. Den ble aldri finspilt. Det var mer vilje enn flott håndball, sier Sagstad.

– De fryktet oss

Han er glad for at Lødingen tok første stikk i duellen med håndballnabo Harstad, som i årrekker har vært storebror lokalt. Lødingen mål er å overta hegemoniet - og rykke opp til allnorsk 2.-divisjon.

– Jobben er for all del ikke gjort. Vi har bare spilt kamper i serien. Mye gjenstår, sier han.

Trener Pedersen lot seg ikke stresse av Harstads fyring i dagene før kampen.

– Harstad kan si hva de vil om at vi bør slå dem og med tosifret, men vi vet at de har et godt lag med så og si samme stall som i 2.-divisjon hvor de hadde marginer imot og rykket ned. De viste at de frykter oss når de måtte få Mads Estensen til å gjøre comeback for denne kampen, sier Pedersen.

– Hva betyr denne seieren for Lødingen?

– Vi har siden forrige sesong sagt at vi skal konkurrere med Harstad og være i stand til å slå dem. Våre spillere har hatt stor utvikling de siste årene. Dersom Harstad hadde tort å komme hit for å spille mot oss sist sesong, skulle vi slått dem enda mer med de samme spillerne, sier Lødingen-treneren.

– Sløvt

Harstads spillende trener tar nederlaget med fatning.

– Statistikken vår viser at vi hadde 33 bomskudd i tillegg til tekniske feil. Det er for sløvt, og forklarer forskjellen på lagene i denne kampen, sier Nyland, som roser Lødingen.

– Det var bra stemning og en artig kamp. Lødingen har fått til veldig mye på få år etter at de kom tilbake på banen, men sliter i likhet med oss med tynn stall. De trenger forsterkninger for å kunne ta steget videre.

SISTE SKÅRING: Chris Næss holdt Harstad inne i kampen i andre omgang, men maktet ikke å stoppe det siste straffekastet. Harstad fikk dermed ikke muligheten for å utligne i sitt siste angrep. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
UTVIST: Eivind Sletten forlot banen med direkte rødt kort da han forhindre at Lødingen skåret. I stedet ble det straffe, marsjordre og baklengs. I bakgrunnen spillende trener Daniel Nyland. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TAKKET: Trener Kjell-Hugo Pedersen fikk laget til å takke publikum for hjelpen. i forgrunnen Markus Fossheim, som tok overgang fra Harstad til Lødingen til inneværende sesong. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø