Det er meldinga Harstad Håndballklubbs spillende trener Daniel Nyland sender til sin kollega Kjell-Hugo Pedersen i Lødingen og hans elever.

Mens Harstad er på nedtur etter et sportslig havari i allnorsk 2.-divisjon, og bare har ni spillere i troppen inkludert en mann som la opp i vår, er et offensivt Lødingen på tur opp. Vertene ble nummer to i divisjonen sist sesong, og har et uttalt mål om å gå til topps og ta seg til allnorsk nivå.

Utfordrer

Daniel Nyland syns det er gøy at Lødingen tør være litt tøff i trynet med uttalelser som at «vi skal overta tronen fra Harstad». Han er spent på om det vil vises også i spill.

– Hvis ikke Lødingen slår det laget vi nå stiller med, da har de ingenting å gjøre i 2.-divisjon. De bør ikke bare slå oss. De bør knuse oss og vinne tosifret, sier Nyland.

– Er dette et taktisk utspill for å legge press på Lødingen?

– Nei, på ingen måte. Det sier bare noe om den reelle situasjonen, sier Harstad-treneren.

For ett år siden ville han ikke sagt det samme.

– Forrige sesongs utgave av Harstad ville overkjørt det laget vi stiller med i vinter. Da ville Lødingen vært sjanseløse, men det er annerledes nå, sier Nyland.

Harstad har tonet ned satsingen.

– Fortsatt skal det være seriøst, men med litt mer tyngde på å ha det artig, sier Nyland.

– Hvem vinner lørdag?

– Lødingen er vel best trent og har flest spillere. Samtidig vet alle som kjenner meg at jeg aldri går på banen og tror kamper skal ende med tap for oss. Da vil jo også poenget med å ha det artig være borte, understreker Nyland.

Vil ha drahjelp fra publikum

Lødingen-trener Kjell-Hugo Pedersen lar seg ikke påvirke av Nylands utspill.

– Han får bare prøve å fyre oss så mye han vil. Selvsagt skal vi prøve å vinne 3.-divisjon. Det er målet. Vi går ikke på banen for å tape kamper, og må ha noe å strekke oss etter, sier Pedersen.

Han mener 3.-divisjon er uforutsigbar.

– Alle kan slå alle. Vi må bare spille så godt vi kan. Har samtlige hos oss en god dag, ja, da kan det bli veldig artig. Derimot kan det bli svært så kjedelig hvis flere av våre ikke lykkes, sier Pedersen, som håper på hjelp fra tribunene.

– Publikum i Lødingen er vår åttende mann. Vi trives med fullsatt hall, og vet samtidig at ikke alle motstanderne takler trykket og støyen like bra.