Strekspilleren la opp etter Harstads nedrykk fra allnorsk 2.-divisjon. Han tok med seg familien og flyttet til Bardufoss, og hadde ingen planer om å røre en håndball i overskuelig fremtid.

Overskuelig fremtid viser seg å vare fram til lørdag. Da kler han seg i grønt og skal kjempe for håndballgutta fra Harstad i det prestisjetunge 3.-divisjonsoppgjøret mot Lødingen borte.

– Harstad har skadeproblemer og spurte om jeg kan stille opp. Jeg sa ja, men det er ikke aktuelt å spille hver helg. I første omgang har vi en avtale for denne kampen. Det kan bli noen flere hvis behovet er til stede og jeg har tid, sier Estensen.

Gleder seg

Estensen mener Lødingen ikke bør ha noe å frykte bare fordi han går inn i Harstads lag.

– Håndballformen er fraværende. Skal Lødingen vise at de har ambisjoner om opprykk, er for det første et redusert Harstad en motstander Lødingen bør slå. Og ikke minst bør de klare å stoppe en utrent Mads. Forhåpentlig er det ok sparring for Lødingen å få stå imot en stor strekspiller, som også er ålreit i forsvar, sier han.

– Hvordan skal du klare å stå kampen ut?

– Det er også jeg spent på, men når jeg først tar på drakten klarer jeg nok å mobilisere i to ganger 30 minutter. Altså, jeg har ikke sittet på ræva siden jeg sluttet i sommer. Jeg har vært travelt opptatt, men har ikke fått spilt håndball, understreker Estensen.

31-åringen, med erfaring fra eliteserien, syns det har vært godt å stå utenfor idretten.

– Jeg trodde at lysten til å spille skulle komme snikende i juli og august, men det skjedde ikke. Når det er sagt: Jeg gleder meg til å spille mot Lødingen. Uten tvil er dette den største kampen i året når du spiller i en regional 3.-divisjon, sier Estensen.

Han har sagt at han skal komme på enkelte treninger med det nye 3.-divisjonslaget fra Midt-Troms der Sørreisa, Bardu og Bardufoss er gått sammen.

–Foreløpig har jeg ikke hatt tid. Jeg kommer uansett ikke til å spille for dem. Det blir i så fall noen kamper for Harstad.

Ønsker Lødingen alt vel

Harstad og Lødingen slo hverandre en gang hver i Tjuvstarten i september. Estensen er usikker på styrkeforholdet. Mens Harstad er betydelig svekket etter nedrykket, har Lødingen fått inn erstattere for dem som er ute grunnet jobb, skade og studier.

– Kondisjons- og tempomessig bør Lødingen slå oss. På erfaring og rutine bør vi ta dem, sier Estensen.

Han håper et offensivt og allnorsksugent Lødingen lykkes med sin høythengende målsetting.

– Det som skjer i Lødingen er artig. De satser friskt.

– Jeg håper mange stiller i hallen for å se kampen. Det blir en heftig kamp, sier Estensen.

Martin Haslevang i duell med Mads Estensen foran godt over 300 tilskuere sist gang Lødingen tok imot Harstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø