Knepent finaletap

Centimeter skilte Gardin Trappa og Silke Chasmina i finalen i Myr Faksens Hoppeserie.

JEVNT: Mats Gunnar Ringberg og Silke Chasmina forsøkte å ta igjen Lars Vebostad og Gardin Trappa like før mål, men tapte knepent. Foto: Theodor Karlsen 

SOLID: Til tross for andreplassen i finalen i Myr Faksens Hoppeserie var Mats Gunnar Ringberg den kusken med de beste resultatene lørdag kveld. To førsteplasser, to andreplasser og én tredjeplass var resultatene. Foto: Theodor Karlsen 

 • Harstad Travpark, lørdag
 • Seirende hest og kusk:
 • Løp 1: Nordens Lys, Dag-Sveinung Dalen
 • Løp 2: Tysvær Tor, Mats Gunnar Ringberg
 • Løp 3: Medd, Dag-Sveinung Dalen
 • Løp 4: Gardin Trappa, Lars Vebostad
 • Løp 5: Owen Broline, Mikael Niva
 • Løp 6: Camilio, Maja Kanstad
 • Løp 7: Shocking Icon, Mats Gunnar Ringberg
 • Løp 8: Å. Gnisten, Tina Lagesen
 • Omsetning V65: 964 752 kroner
sport

Ble ikke lokal seier i finalen:

Det var Gardin Trappa og kusk Lars Vebostad som vant finaleløpet på Harstad Travpark lørdag. Både Nordlys Rosa med Stian Pettersen og Silke Chasmina med Mats Gunnar Ringberg deltok. Førsteplassen ble aldri en kamp mellom de to kuskene, selv om det kanskje var det mange på forhånd hadde forventet.

Jevnt

Gardin Trappa ledet an fra start, og like før siste sving forsøkte Mats Gunnar Ringberg og Silke Chasmina å kjøre forbi på yttersida. Mot mål ble det klart at det var en av de to hestene som skulle stikke av med seieren. Kjørende ved siden av hverandre ble det et jevnt og spennende løp for tilskuerne. Ringberg, som var litt bak Gardin Trappa og Lars Vebostad, klarte aldri å hente inn ledelsen. Det var centimeter som skilte de to hestene, og det ble et knepent tap for Ringberg.

– Det er ekstra kjipt når man taper såpass knepent. Jeg kjenner litt på den følelsen. Jeg forventet å kjempe i toppen Samtidig var det slik at hun gjorde et såpass godt løp at jeg ikke kan være misfornøyd, sier han.

Chasmina startet med 60 meter tillegg.

– 60 meter er tungt å hente inn, og spesielt når hesten kjenner det godt i beina under løpet. Det ble et jevnt løp, men da vi kom inn til mål skjønte jeg at vi hadde tapt. Jeg kan likevel ikke være misfornøyd, for hesten gikk et kjempegodt løp. Hun fikk en god tid, og leverte en topp prestasjon, sier han.

God løpsdag

Selv om det ikke gikk hele veien for Ringberg under Myr Faksens Hoppeserie, var Ringberg uten tvil den kusken som leverte best på løpsdagen. To førsteplasser, to andreplasser og én tredjeplass var fasit etter løpene.

– Resultatene er veldig gode. Jeg hadde noen fine hester, som igjen gjorde at jeg fikk noen fine løp, sier han.

Overrasket

Lørdagens første seier for Ringberg kom med hesten Tysvær Tor.

– Seieren med Tysvær Tor kom overraskende på meg, da han har vært dårlig de siste løpene. På de fem siste løpene har han galoppert fire ganger. Vi gjorde derfor flere endringer på utstyret hans, slik at han kanskje skulle gjennomføre et bedre løp. Vi satte på lettere sko, og tettet ørene hans. Etter de forrige løpene var det naturlig å prøve noe nytt. Det slo positivt ut, og vi fikk akkurat den effekten vi hadde ønsket. Det er artig å vinne når hesten tidligere har vært vanskelig. Det er en god hest så lenge den ikke galopperer, så jeg håper den kan prestere mer stabilt fremover. Det har jeg troen på at den kan gjøre, sier han.

Innfridde

Lørdagens andre seier var med hesten Shocking Icon.

– Shocking Icon er en veldig god hest, og konkurrerer vanligvis i toppen. Det ble et jevnt løp, og det var bare noen centimeter som skilte oss på målstreken. Det tok litt tid før man fikk sett på målfotoet for å se hvem som vant. Det var altså jeg som var først, og etter å ha tapt knepent tidligere samme dag var det godt å ha marginene på min side, sier Ringberg.