Håndballgutta i Lødingen fikk en god sesongstart i 3.-divisjon, og vant komfortabelt med åtte mål over Bravo 2 på bortebane.

Solide i forsvar

Backen Christian Arntsberg gir Lødingens kollektive forsvarsspill mye av æren for seieren.

– Vi spilte godt bakover i banen. Forsvarsspillet var veldig bra, og spesielt i andre omgang. Vi var disiplinerte, og forholdt oss til det vi skulle gjøre. Samtidig hadde vi godt spill offensivt. Bravo 2 hadde med et par spillere fra førstelaget, og derfor lover denne seieren veldig godt for resten av sesongen, sier han.

Lødingen ledet 10-8 til pause, og lot aldri Bravo 2 hente seg inn igjen i kampen.

– Det var veldig deilig med seier i første seriekamp, og det gir oss håp om opprykk til neste sesong. Det er uten tvil målsettingen, sier Arntsberg.

– Mye å gå på

– Å få godfølelsen tidlig betyr mye for oss. Det er viktig med en god start, selv om vi har en del ting å jobbe med. Vi har fått et par nye spillere, og trenger litt bedre samspill. Et par treninger til, og at vi blir litt bedre kjent med hverandre, så skal det være i orden, sier Arntsberg.

Lørdagens toppskårer Christoffer Sagstad er ny. Det samme er målvakt Valentin Atanasov og backen Milen Dimitov Slavov. De skal sammen med den resterende gjengen fylle betydelige tomrom fra laget som tok sølv i serien sist vinter.

Lødingens store spiller fra sist vinter, Johnny Molander, er ikke tilbake fra jobb utenlands før i februar, og vil styrke Lødingen betraktelig på tampen av sesongen.

I tillegg er målvakt Karl Fredrik Eik-Andresen og midtback Daniel Eik-Andresen på sidelinja. Brødrene er foreløpig ikke tilgjengelige grunnet studier i Oslo og langtidsskade. Førstnevnte vil bli hentet hjem ved behov. Denne helga tok ikke Lødingen seg råd.

– Vi har mye å gå på, både med tanke på prestasjoner og i form av ekstra spillere, som blir klare etter hvert. Med fullt lag kan vi kjempe om opprykk, sier trener Kjell-Hugo Pedersen.