Nå velger de nye ledere av Totonor

Den ekstraordinære generalforsamlingen har startet.

VALG Forbundslederen i Nord Norge Travforbund, SteveStrøm, hilser på møtedeltakerne på Scandic lørdag.  Foto: Lars Richard Olsen

sport

I dag er det ekstraordinær generalforsamling i Totonor. Den avholdes i Harstad på Scandic Hotel. Harstad Tidende er til stede, men før møtestart var det ingen vi snakket med som ønsket å gi kommentarer.

- Møtet skal være åpent, også for pressen, får vi imidlertid vite.

Konflikter

Én sak står på agendaen: En leder, en nestleder og to nye styremedlemmer skal velges inn. Valget vil få stor betydning for veien videre i nordnorsk travsport etter at de siste ukene har vært preget av uro og mistillitt.

Bak uroen ligger tautrekkingen som har stått mellom de som mener at framtida hører hjemme med Harstad som tydelig nordnorsk fyrtårn, og de som vil bygge opp en større dreining i fokuset mot et sterkere Bodø-miljø. Konflikten toppet seg da NNTF kom med et ønske om å overføre to løpsomganger fra Harstad til Bodø tidligere i sommer. Det skapte forbannelse i Harstad.

Les også: Travkonflikten sving for sving (HT+)

Vi følger møtet

På NNTFs høstkonferanse ble det oppfatt som at DNT-sjef Knut Weum langet ut med kritikk mot Totonor. I etterkant av dette trakk styreleder Jan Arne Skår seg som styreleder i Totonor. På det påfølgende styremøtet i NNTF sist torsdag ble det stemt og vedtatt mistillit mot Totonor-nestleder Eivind Nydal og styremedlemmene Marianne Vebostad Trudvang og Yngve Pedersen. De svarte med å trekke seg fra styret noen dager senere.


 

I dag skal det hele diskuteres i Harstad, og nytt styre og styreleder skal velges.

Harstad Tidende kommer med flere saker fra lørdagens ekstraordinære generalforsamling.