Da kap­tein Mag­nus Kjel­seth fin­tet vekk en mot­stan­der og skjøt HIL til 3–2 ledelse midt­veis i and­re om­gang, sto ju­be­len i ta­ket.

– Bal­len ble slått inn fra venst­re. Jeg løp inn i 16-me­te­ren med fri sikt, dro av Mjøl­ner-bac­ken og fikk skik­ke­lig tyn­gde bak skud­det med venst­re­fo­ten. Vel­dig dei­lig å se den gå i net­tet, be­skri­ver Kjel­seth.

Kjel­le­ren

Men det holdt ikke helt inn.

– Mjøl­ner klar­te å ut­lig­ne til 3-3, og vi ble vel­dig slit­ne på slut­ten. Li­ke­vel had­de vi et par kjem­pe­sjan­ser til å av­gjø­re kam­pen.

– Jeg er der­for skuf­fet over at vi ikke vant. Gut­te­ne gikk helt i kjel­le­ren, tok ut det de had­de av kref­ter. En god fot­ball­kamp.

– Må­let må være at vi etab­le­rer oss på det ni­vå­et vi tid­vis holdt mot Mjøl­ner.

– Kom­bi­nert med like hard og in­tens job­bing, kan HIL igjen bli et lag som er ver­dig et opp­rykk til 2.-di­vi­sjon, opp­sum­me­rer kap­tein Mag­nus Kjel­seth.

Tre­ner Rune Olsen lik­te stem­nin­gen i gar­de­ro­ben et­ter mat­chen.

– Gutta hang litt med ho­det. De var mis­for­nøy­de. En hold­ning jeg li­ker. Vi skal jub­le når vi vin­ner fot­ball­kam­per på det­te ni­vå­et. Uav­gjort hol­der ikke.

– Nå spil­ler vi rik­tig­nok en gan­ske bra kamp og skå­ret tre flot­te mål. Men vi had­de sjan­se­ne til å av­gjø­re, uten å lyk­kes.

– Vi skal hel­ler ikke være for­nøyd med å ha slup­pet inn tre lett­kjøp­te mål, et­ter per­son­li­ge feil, me­ner Olsen.

HIL åp­net klart best og tok ledelsen et­ter bare to mi­nut­ter. Like et­ter kun­ne Gabriel Andersen økt ledelsen da han kom i en-mot-en med Mjølners mål­vakt. Tup­pen for­bi sis­te­skan­sen gikk imid­ler­tid noen få cen­ti­me­ter uten­for. Gjes­te­ne var ty­de­lig rys­tet. HIL styr­te sho­wet.

Skudd­stop­pe­ren

Så over­tok Mjøl­ner ini­tia­ti­vet res­ten av om­gan­gen. HIL-mål­vakt Su­lej­man Suljmanovic var­tet hel­dig­vis opp med den ene flot­te in­vol­ve­rin­gen et­ter den and­re. En me­get god kamp av sven­sken. Om­gan­gen eb­bet ut med 1–1.

– Ja, jeg er for­nøyd med egen inn­sats. Synd vi ikke sat­te de sis­te sjan­se­ne, men det var i hvert fall en her­lig fot­ball­kamp, sier Suljomanovic.

Skudd­stop­pe­ren har spilt i fle­re land før han kom til HIL. Nå er han usik­ker på framtiden.

– Jeg ble svensk stats­bor­ger før se­son­gen, så jeg går ikke len­ger på en ut­len­dings­kvo­te. Per­son­lig skul­le jeg gjer­ne prøvd meg på høy­ere nivå enn 3,-di­vi­sjon, men det kan også ende med at jeg fort­set­ter i Har­stad. Har kon­trakt ut ok­to­ber. Vet ikke hva som skjer vi­de­re, sier han.