Celine Røberg tapte i første kamp for en konkurrent fra Storbritannia, mens klubbvenninne Margrethe Granhus Edvardsen røk ut av europamesterskapet mot en slovensk utøver, som tok bronse i VM i fjor.

14-åringene fra Tjeldsund Kickboxing Klubb trengte tid for seg selv etter kampene tirsdag ettermiddag.

Følelser

Røberg og Granhus Edvardsen trakk seg til side og trengte tid til fordøye førstegangsopplevelsen. De lot trener Nina Røberg stå for pratingen.

– Her er det mye følelser i sving, som det også skal være når de har lagt ned så mange timer med forberedelser. Jentene er veldig skuffet, og det er lov. Det viser at idretten betyr mye for dem. Jeg syns likevel at de takler dette bra, sier trener Røberg.

– Alle rundt jentene har hatt forventninger til EM, selv om vi har forsøkt å dempe disse så godt som mulig, men aller størst forventninger har nok utøverne hatt selv. De har trent målrettet mot EM siden midten av juni med 1-2 økter daglig. Formtoppen er prikket inn, og så går det ikke som de håpet.

– Vi må ikke glemme at vi er førstereis og står overfor Europas beste kickboksere. Og vi vet at vi fra Norge først får konkurrere nasjonalt og internasjonalt fra fylte 13 år, mens utøvere fra andre nasjoner slipper til tidligere, sier treneren.

Setter seg nye mål

Celine Røbergs kamp startet jevnt med vekslinger, men Røberg ble for ivrig på å hente poeng og fikk i stedet imot et spark i hodet. Da motstanderen fikk inn enda ett poeng begynte hun å rykke fra. Kampen til Granhus Edvardsen var jevn de første 20 sekundene, men VM-bronsemedaljøren ble for sterk og nivåforskjellen kom etter hvert fram.

– Celine tenker at det ikke var umulig å vinne. Også vi i trenerteamet ser at motstanden ikke var uoverkommelig. Begge våre møtte bedre motstandere. Da er det bare å dra hjem for å trene mer, sier Røberg, som tror duoen kan slå tilbake allerede neste år. De har ett år igjen i kadettklassen før de skal konkurrere i junior.

– Disse jentene er fightere, og ønsker at de får møte de samme motstanderne internasjonalt senere for å kunne ta hevn.

– Når jentene får tapene på avstand vil de se at de også gjorde mye bra og riktig. Så langt i EM har ingen norske utøvere vunnet; det sier litt om nivået. Det er viktig å ha et riktig perspektiv, sier treneren.

Landslagsutøverne fra Tjeldsund skal senere i uka hjem. Da skal de sammen med trenerne sette seg realistiske mål for fremtiden.

– Vi må spise oss innpå de beste. Med riktig og nok trening er det ikke umulig å redusere avstanden, sier trener Røberg.

Jentenes tidligere klubbvenninne Marlene Farstad Grøttem, som konkurrerer nasjonalt for Fighter i Oslo, skal i aksjon torsdag i ringen. Hun møter en polsk motstander i fullkontakt.