Fire ungdomsryttere fra Harstad og Skånland representerte regionlagene for jenter og gutter under Morgendagens Helter-rittet i tilknytning til finalen i Arctic Race of Norway i Tromsø søndag.

Det gikk ikke helt veien for de lokale. Både Even Olsen og Hans Magnus Eldby Dahlslett fikk girtrøbbel, og ble tvunget til å avbryte.

Fikk ikke fullføre

Olsen syns det er kjedelig at han ikke fikk mulighet til å vise seg fram fra sin beste side.

– Jeg fikk en kakk på bakgiret, og kunne ikke bruke de tyngste girene. Dermed ble jeg nærmest sittende og spinne, og i en flat løype som denne var det kjørt, sier Olsen.

Han merket at noen var galt på andre- eller tredjerunden, men tenkte ikke mer over det før han hørte at giret hoppet. Da tittet han ned og så hva som var galt. Olsen prøvde å henge på, men måtte bråbremse bak en fransk konkurrent på runde sju. Samtidig begynte hovedfeltet å kjøre for å innhente et brudd, og Olsen ble hektet av. På den åttende runden ble han tatt av.

Eldby Dahlslett (17) knakk girrøret bak, og takket for seg litt senere i rittet.

– Jeg var pigg og hadde mye å kjøre med, men med girproblemer ble det tungt, sier Olsen.

– Jeg satser på å komme tilbake, og skal gjøre alt for å kvalifisere meg for dette rittet allerede neste år, sier han.

Harstadværingene deltok for første gang, og det ga mersmak trass i uhellene.

– Det er veldig artig å være en del av dette sirkuset, og ganske så annerledes enn andre ritt vi kjører. Hele opplegget er svært, med seminar, fotoseanse med Thor Hushovd, tilskuere og ramma rundt Arctic Race. Opplevelsen er stor, sier Olsen.

Etter proffenes målgang fikk han hilse på Bernhard Eisel fra Team Dimension Data, som vant klatretrøya og et halvt tonn laks.

– Jeg har sett Arctic Race tidligere, men det er noe annet når du selv blir en del av sirkuset, sier Olsen.

– Ble du invitert på laksemiddag?

– Nei, dessverre, humrer Olsen.

Påkjørt

Skånlendingen Kirsten Emilie Myklevoll og Tiril Jørgensen fra Harstad Cykleklubb kjørte for region nords jentelag. Myklevoll ble frakjørt tidlig, mens Jørgensen klarte å henge med såpass at hun fikk fullføre.

Heller ikke Jørgensen fikk tråkke til for fullt.

– Jeg ble påkjørt på bakhjulet allerede på første runde, og fikk kast på hjulet, som subbet i bremsa. Da ble det veldig tungt, men jeg kom i mål, sier Jørgensen.

Hun mistet hovedfeltet på den femte og ni runder.

– Vi fra Harstad hadde virkelig uflaks, sier Jørgensen.

En femte Harstad-rytter markerte seg i Tromsø. Mats Mikal Fossen vant en sprintkonkurranse for 14-16-åringer. Fossen fikk opp en fart på 48,52 km/t.

GUTTELAGET: Region Nord. Fra venstre: Andreas Leknessund (Ringerike SK/Tromsø), Even Olsen (Lillehammer SK/ Harstad CK), Ottar Grande (Bodø CK), Bendik Barosen (Bodø CK), Henrik Arntzen Joks (Sirma IL) og Hans Magnus Eldby Dahlslett (Glåmdal SK/ Harstad). Foto: ASO/Gautier Demouveaux
JENTELAGET: Region Nord. Fra venstre: Kirsten Emilie Myklevoll (Harstad CK), Nora Sofie Breivik (Tromsø CK), Beatrice Valen (Bodø CK og Tiril Jørgensen (Harstad CK). Foto: ASO/Pauline Ballet
RASK: Mats Mikal Fossen var den raskeste i sprinteren i 14-16-årsklassen. Foto: HCK