Nordnorske August (25) vant thrillerspurt i Finnvikdalen

August Jensen fra Bodø slo sammenlagtleder Dylan Teuns i en dramatisk spurt opp Finnvikdalen.
sport

Jensen vant med noen få millimeter på Teuns, som er den argeste rivalen i sammendraget for bodøværingen når tre av fire etapper av Arctic Race of Norway er unnagjort.

Teuns beholder dermed sammenlagtledelsen, men Jensen gikk opp til annenplassen i sammendraget. Coop-rytteren har tre sekunder å ta igjen foran den siste etappen i Tromsø søndag. Dermed ligger det an til ny thrillerduell i Tromsø sentrum når rittet skal avgjøres.

Se de flotte bildene fra tredje etappe

Her er lørdagens bilder tatt av arrangørens egne fotografer.


Lærte av Narvik-innspurten

- Jeg forventet ikke å vinne her. Dette er et løp på hjemmebane for meg. Å ta en etappeseier er fantastisk. Jeg er den første rytteren fra nord for å gjøre det. Jeg hadde ikke en taktikk for å vinne, men jeg fulgte de best opp bakken og spurtet det raskeste jeg kunne, sier Jensen.

Han visste at Teuns var en av de sterkeste rytterne, og gjorde ikke samme feil som på åpningsetappen torsdag. Da lå han på hjulet til Alexander Kristoff, og reagerte altfor sent da Teuns suste forbi.

- Jeg skulle ikke gjenta den samme feilen i dag.

- Du har ingen anelse om hvor glad jeg er for å komme før ham i mål. Jeg har hatt en fin sesong så langt, men har bare noen små seirer før denne. Her er nivået veldig høyt, sier Jensen i et intervju med arrangøren.

Kjemper for seieren

For sammenlagtleder og forhåndsfavoritt Teuns ble avslutningen av tredje etappe en skuffelse.

- Det var en veldig tett finish. Når du taper med en sykkellengde vet du at du er slått. Det er verre å bli slått med bare en centimeter. Laget gjorde en veldig god jobb igjen. De jobbet veldig hardt. Selv om det var litt slitne fra fredag, gjorde de fortsatt en fantastisk jobb, sier Teuns, som gjerne skulle hatt en sjette rytter med seg på veien mot en mulig sammenlagtseier.

- Det er vanskelig å si om jeg vil vinne totalt. Jeg er bare tre sekunder foran andremann (Jensen, vår anm.). Det er veldig lite. Det blir vanskelig å forsvare ledelsen, men jeg skal gjøre alt, sier Teuns.

I sammendraget følger irske Michael Kreder fra Aqua Blue Sport på tredjeplass. Han har 17 sekunder å ta igjen. Norske Alexander Kristoff er 19 sekunder bak i sammendraget før siste etappe.