Nordmannen slo tilbake etter sjuendeplassen på første etappe mellom Engenes og Narvik torsdag. Katusha Alpecin kontrollerte i Bardufoss da det dro seg til, og Kristoff lå i front da spurten gikk.

Ingen maktet å ta seg forbi Kristoff.

- Hva ville Northug sagt: At det var et barnesykkelløp, kanskje, sa en fornøyd Kristoff til TV2 etter målpassering.

- På slutten var det så enkelt, mener Kristoff.

Roser lagkamerater

Han tar ikke æren for seieren alene, men deler med resten av laget.

- Michael (Morkov) og Reto (Hollenstein) gjorde en kjempejobb på siderunden, og lagkameratene tidligere for å tette luka. Når du har så gode lagkamerater blir det bra, sier Kristoff.

Han vant en Arctic Race-etappe for femte gang på fire år. Totalt har norske ryttere vunnet to etapper. Rittambassadør Thor Hushovd har to seirer og Lars Petter Nordhaug én.

- Det er deilig å få en seier her i Arctic, det er hva jeg kom hit for. Nå kan jeg senke skuldrene litt, og får ta en god følelse med videre, sier Kristoff.

Hugo Hofstetter fra Cofidis fulgte nærmest med Andrea Pasqualon på tredje. Kristoffer Halvorsen fra Joker Icopal måtte gjøre jobben alene på oppløpet, og ble nest beste nordmann på sjetteplass. Bodøværingen August Jensen, som ble nummer to i Narvik torsdag, kom på 11.-plass.

Jensen i krangel

Jensen havnet i klammeri med den danske Astana-rytteren Matti Breschel etter målgang. Mot mål var det krig om posisjoner. Jensen hevdet umiddelbart å ha fått et slag i bakhodet av Breschel da løpet var avsluttet.

- Et slag i bakhodet blir litt mye, sier Jensen til TV2 om bråket.

Breschel på sin side ikke ville bekrefte hva som skjedde mellom dem.

- Det holder vi for oss selv. Noen ting tar vi internt. Slik er det i massespurter, sier Breschel til TV2.

- Dumme ting skjedde. Jeg ble hindret, sier dansken.

Jensen sier han både fikk en albue og et slag i spurten.

- Hva sa Breschel til deg, ville TV2 vite.

- Han sa noe på dansk, som jeg ikke skjønte noe av. Det var neppe komplimenter.

- Å få et slag i bakhodet var i overkant, men slik er det visst, jeg får ikke bry meg så mye, sier Jensen.

I sammendraget leder fortsatt torsdagsvinner Dylan Teuns fra BMC med Pasqualon to sekunder bak og Kristoff tre sekunder bak før de siste to etappene. August Jensen er på fjerde, sju sekunder bak Teuns.