- Vi skal til Harstad på junior-NM, så det blir nok ikke den store festen uansett

Karsten Warholm ble verdensmester i går. I dag kommer klubben hans, Dimna IL, til friidrettsbanen i Harstad.

Karsten Warholm etter 400 meter hekk finalen under friidretts VM onsdag kveld. Tidligere landslagstrener Johan Kaggestad mener nordmannen også er god for OL-gull i framtiden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

sport

Det er Dagbladet som har snakket med folk i hjembygda Ulsteinvik, etter at Karsten Warholm ble verdensmester på 400 meter hekk i London onsdag kveld.

- I kveld sitter halve Norge og hele Dimna IL foran tv-en og følger med på finalen. Skulle han lykkes blir det likevel ingen tid til feiring på Sunnmøre, skriver Dagbladet.

- Det blir en stor utladning, men vi har ikke planlagt noen feiring av det. Resten av klubben reiser til Harstad på junior-NM torsdag, så det blir nok ikke den store festen uansett. Men vi skal nok finne en anledning å markere det på etter hvert, sier barndomstrener Arve Hatløy til Dagbladet.

360 deltakere på Stangnes

Fredag braker det løs i Stangnes Idrettspark. 360 deltakere stiller i norgesmesterskapet for junior i helga.

Ane Drønen skal delta i junior-NM for første gang.

– Det er stort og ekstra gøy at det er på hjemmebane. Jeg gleder meg, sier Drønen.

16-åringen har store forventninger til arrangementet.

– Jeg håper det kommer mye folk, og at alle får en god opplevelse. For min egen del håper jeg at jeg kan prøve å slå min personlige rekord, og oppnå en bra plassering ut ifra forutsetningene mine. Jeg skal tross alt konkurrere med utøvere mellom 15 og 19 år. Jeg tror det blir vanskelig å oppnå en pallplass, men jeg skal gjøre mitt beste.

I Harstad var forholdene for friidrett i mange år dårlige. Banen i Kanebogen var nedslitt, og IK Hind slet med rekrutteringen. I dag har det tatt seg kraftig opp, blant annet på grunn av den nye banen på Stangnes.

Enkle kår for Warholm

For verdensmester Karsten Warholm har mye av grunnlaget for VM-suksessen blitt lagt uten gode treningsforhold.

- Vi hadde aldri noen gode treningsforhold her før 2015, da vi fikk hallen vår. Vi trente nokså primitivt og under enkle kår før det, sier Warholms trener i Dimna, Arve Hatløy, til Dagbladet.

- Vi har hatt mye løping på litt andre steder enn folk flest. Blant annet var sandstranda i Ulsteinvik kjekk å ty til når alt annet var islagt, forteller Hatløy, og er overbevist om at det også har hatt positive effekter for Warholm.

Ifølge kommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther, er det sammenhengen mellom den varierte, glade barneidretten til VM-gullet som gjør Karsten Warholm til en perfekt norsk sportshelt.

- Når noen vil ha deg til å tro at tidlig spesialisering og egne akademier for barnestjernene er løsning for å få fram enda flere norske sportshelter, er det bare å minne om Karsten Warholm og friidretts-VM 2017, skriver han.