Det sier en av byens største sykkelentusiaster, Ronny Fyhn Hansen. Ildsjelen i Harstad Cykleklubb framheves som en av dem som virkelig er oppdatert på hvordan planetens beste syklister presterer til enhver tid. Derfor har mannen, som er speaker under torsdagens start på Engenes, klare betraktninger på hvordan det sportslige vil fyke av seg under årets utgave av Arctic Race of Norway.

Sammenlagtseier?

Mange har snakket om Aleksander Kristoff som vinner av etappeseirer i år. For årets speaker under rittstarten på Engenes utelukker nemlig ikke at Kristoff faktisk kan komme til å kjempe om etapperittets blå trøye.

– De skal bare opp den tøffe bakken i Narvik en gang i år. Og selv om det snakkes om en krevende tredjeetappe, er de tøffeste bakkene av en art som gjør det mulig å henge med. Det dreier seg ikke om konstante stigninger, men partier med flater i bakkene, hvor rytterne kan kjøre inn de som drar i fra oppover. Jeg har syklet bakkene selv, og mener at de ikke er så tøffe som de utgir seg for å være. Derfor tror jeg på at Kristoff også kan melde seg på i kampen om sammenlagttittelen i år, sier Fyhn Hansen.

Legenden

Han trekker også fram en annen rytter som en outsider under årets ritt. Fyhn Hansen utelukker nemlig ikke at feltets mest meritterte rytter kan gjøre seg bemerket i år.

– Damiano Cunego har vunnet Giro d›Italia sammenlagt, og er en legende i sykkelsporten. Men dette skjedde i ung alder. Siden har det flatet litt ut for hans del. Nå er det store spørsmålet hva han kan finne på i årets Arctic Race of Norway. Absolutt en mann å følge med på, sier sykkel-entusiasten.

Tror på forhåndsfavoritten

Han er likevel enig i at den belgiske BMC-rytteren Dylan Thuns skal ha gode muligheter.

– Han er nok en fortjent favoritt i sammenlagtkampen. Belgieren var meget sterk da han vant Polen Rundt i forrige uke, og kommer til Arctic Race of Norway med dokumentert form. Han kan fort bli en tøff nøtt i sammendraget, sier Fyhn Hansen.

Han er også spent på hva unge norske utøvere som Kristoffer Halvorsen og August Jensen kan utrette under årets ritt.

– De er begge spennende. Jeg synes også at det er veldig moro å se at teamene sender mange unge og fremadstormende ryttere til Arctic Race of Norway, sier Fyhn Hansen om årets åpne etapperitt.